Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primarul New York-ului spune că "nu este loc" în orașul său pentru migranți
WhatsApp
Primarul New York-ului a călătorit duminică în orașul mexican de frontieră El Paso și a declarat că "nu există loc în New York" pentru autobuzele pline cu migranți care sunt trimise în cel mai populat oraș din America.
Foto: Unsplash

Democratul Eric Adams a criticat, de asemenea, administrația președintelui democrat al SUA, Joe Biden, afirmând că "acum este momentul ca guvernul național să își facă treaba" în privința crizei imigranților de la granița de sud a Americii.

Vizita unui primar din New York într-un oraș de la granița sudică pe tema imigranților este fără precedent.

 

Autobuze pline cu imigranți au fost trimise spre nord, la New York

 

Autobuze pline cu imigranți au fost trimise spre nord, la New York și în alte orașe, de către statele conduse de republicani. Acest lucru a exacerbat criza de locuințe din New York și a agravat criza persoanelor fără adăpost din oraș.

Călătoria lui Adams în El Paso vine după ce acesta a declarat că afluxul de imigranți în New York ar putea costa orașul până la 2 miliarde de dolari, într-un moment în care orașul se confruntă deja cu un deficit bugetar major.

"Orașele noastre sunt subminate și nu merităm acest lucru. Migranții nu merită acest lucru. Iar oamenii care locuiesc în orașe nu merită acest lucru", a declarat Adams reporterilor duminică după-amiază. "Așteptăm mai mult de la liderii noștri naționali".

În ultimele luni, guvernatorii republicani din Florida și Texas au trimis mii de migranți care căutau adăpost în SUA în orașe conduse de politicieni democrați, printre care New York, Chicago și Washington, D.C.

 

"Această criză ne-a făcut să ne învrăjbim unii împotriva altora”

 

Conferința primarilor din SUA își organizează săptămâna aceasta reuniunea de iarnă la trei străzi de Casa Albă, unde primarii sunt așteptați să se întâlnească cu oficialii administrației Biden. 

"Această criză ne-a făcut să ne învrăjbim unii împotriva altora. Iar acest lucru nu se poate întâmpla", a declarat Adams. "Nu arătăm cu degetul spre El Paso. Nu arătăm cu degetul spre Houston. Arătăm cu degetul acolo unde ar trebui să fie arătat, și anume către guvernul nostru național. Aceasta este o problemă națională".

Călătoria în El Paso urmează unei săptămâni în care 3.100 de migranți - inclusiv peste 800 într-o singură zi - au ajuns în New York, întărind adăposturile și serviciile sociale ale orașului. Adams a declarat că prețul pentru contribuabilii orașului ar putea ajunge la 2 miliarde de dolari.

În timpul turului său fulminant al orașului de frontieră din Texas, Adams s-a întâlnit cu migranți, agenți de frontieră, furnizori de servicii sociale și oficiali locali. Primarul din El Paso, Oscar Leeser, a declarat că, atunci când Adams i-a întrebat pe migranți la biserica catolică Sacred Heart dacă sunt dispuși să muncească, fiecare mână s-a ridicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel