Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primarul din Salonic, mulțumiri pentru pompierii români care și-au riscat viața în Grecia
WhatsApp
Douăzeci şi nouă de pompieri din România, care au participat cu echipamentele lor la stingerea incendiilor din regiunea Attica, alături de colegii lor greci, au fost primiţi în după-amiaza zilei de marţi, în curtea Primăriei Salonic de către primarul oraşului, Konstantinos Zervas.

Pompierii români au sosit cu trei autospeciale de stingere, o cisternă şi autovehicule pentru transportul apei şi a personalului, în total şapte autovehicule, pe care le-au folosit în operaţiunile de stingere a incendiilor din Grecia. În drum spre ţara lor, ei au făcut o escală la Salonic, după finalizarea cu succes a misiunii lor în Grecia.

Suntem fericiți că se întorc sănătoși în țara lor

 

"Este al doilea an în care pompierii români vin în ţara noastră şi îşi ajută colegii greci la stingerea incendiilor, dovedind în practică solidaritatea dintre ţările UE" a spus Zervas, adăugând:

"Ţara noastră a primit forţă din prezenţa lor aici şi suntem cu adevărat fericiţi că se întorc în ţara lor sănătoşi şi în siguranţă, după ce au oferit atât de mult ajutor". Konstantinos Zervas a mai subliniat că aceasta este o zi de alertă de gradul 4 pentru risc de incendiu în zona Salonicului, din cauza temperaturii ridicate şi a vântului, şi i-a sfătuit pe cetăţeni să fie atenţi, atât în ceea ce priveşte pădurea din jurul oraşului, cât şi celelalte păduri ale ţării, pentru a evita un dezastru datorat "erorii sau acţiunii umane".

"Este o manifestare în practică a relaţiilor frăţeşti dintre popoarele noastre şi de solidaritate în cadru european", a spus şi consulul României la Salonic, Dan-Nicolae Dima, adăugând: "Nu am putea să nu ajutăm ţara în care un milion de români vin în fiecare an în vacanţă. Ne-am dori să nu fie nevoie de noi ca pompieri, desigur, dar nu ar trebui să producă o surpriză faptul că pompierii români sunt aici pentru a ajuta".

Şeful misiunii de pompieri români şi-a exprimat satisfacţia pentru nivelul ridicat de cooperare cu colegii săi greci, în cel puţin trei operaţiuni comune, subliniind totodată utilitatea schimbului de experienţă între forţele de pompieri din cele două ţări. Pompierilor români le-a mulţumit pentru ajutor şi consilierul municipal din cadrul Primăriei Salonic, responsabil cu Protecţia Civilă, Vasilis Moysidis.

El a subliniat, de asemenea, gradul ridicat de pregătire al pompierilor şi al voluntarilor din Salonic, în condiţii de vreme foarte caldă, pentru a preveni incendiile din regiunea extinsă. Primarul i-a dăruit şefului misiunii de pompieri din România o cravată cu însemnele Municipiului Salonic şi pachete individuale cu alimente şi alte produse pentru drumul care le-a rămas până la întoarcerea pompierilor români în ţara lor, relatează publicația Anatolh, citată de Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel