Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primăria orașului Padova a plătit pentru înmormântarea unui român fără adăpost. ”Moartea lui Aurelian reflectă singurătatea sa”
WhatsApp
Primăria Padova a acoperit costurile înmormântării lui Aurelian Bacnașu, un bărbat fără adăpost de origine română, găsit decedat în luna iulie.
Foto: ilgazzettino.it

Aurelian Bacnașu, bărbatul fără adăpost de origine română, în vârstă de 49 de ani, a fost înmormântat ieri, la biserica San Gregorio Magno din Camin, un cartier din Padova. Bacnașu a fost găsit decedat pe 25 iulie, la poalele viaductului de la Chiesanuova.

Consilierul pentru afaceri sociale, Margherita Colonnello, a anunțat că familia a solicitat un ritual ortodox și o ceremonie intimă. La funeralii au participat reprezentanți ai parohiei Nașterea Domnului și ai serviciului social. Municipalitatea a acoperit costurile ceremoniei funerare. Familia a cerut confidențialitate, informează Il Gazzettino. 

”Aurelian era o persoană timidă”

 

Colonnello a subliniat că Bacnașu era cunoscut în oraș de ani de zile, dar nu a stabilit relații strânse cu serviciile sociale. „Aurelian era o persoană timidă și solitară. De mai multe ori a refuzat să utilizeze dușurile sau să înnopteze la centrele noastre,” a declarat edilul. „Moartea sa reflectă singurătatea sa și întărește angajamentul nostru de a combate fenomenul excluziunii sociale.”

Trupul neînsuflețit al lui Bacnașu a fost descoperit la ora 20:30 pe 25 iulie, parțial acoperit de vegetație. Un trecător a alertat autoritățile. Primele constatări au indicat că nu a fost vorba de o moarte violentă. Municipalitatea a implementat de ani de zile inițiative pentru a sprijini persoanele fără adăpost, inclusiv acțiuni recente planificate de Departamentul de Servicii Sociale, cooperativa Cosep și Masa Incluziunii.

Doi români fără adăpost au fost comemorați în Spania 

 

Cazuri asemănătoare au avut loc și în Spania. Într-unul din ele, un român fără adăpost și companionul său, au îndurerat întreaga comunitate după ce și-au pierdut viața într-un incendiu. Incidentul a avut loc pe strada Fray Esteban de la Villa din capitala Burgos, la primele ore ale zilei de vineri, 16 februarie. În urma incendiului, opt ​​persoane au fost rănite iar Adrian, în vârstă de 51 de ani, și câinele său, Luna, și-au pierdut viața.

După tragicul eveniment, comunitatea locală a ridicat un altar improvizat pe strada Santander. Oamenii au pus o cutie de carton, în care au fost puse flori și scrisori de admirație pentru ambii decedați. Sunt mulți cei care și-au lăsat gândurile în acest loc, precum și alții care, trecând, privesc curioși și comentează și întreabă ce s-a întâmplat.

„Te-am iubit și te iubesc, pentru tot ce m-ai învățat, pentru fiecare îmbrățișare dată, pentru fiecare poveste spusă. Te-am iubit și te iubesc pentru că m-ai învățat realitatea vieții, pentru că ai demonstrat ce este fidelitatea, pentru că zâmbești și râzi cu Luna. Te-am iubit și te iubesc pentru că ai fost așa cum ai fost, pentru că te-ai făcut vizibil din invizibil, pentru că ai realizat un „duo” perfect în această lume.”, se arată într-un mesaj. 

Un alt tragic eveniment a avut în  orașul spaniol Palencia, din regiunea Castiglia e León. Oamenii au adus un omagiu unui român fără adăpost care și-a găsit sfârșitul răpus de un infarct. Locul unde obișnuia să stea acum găzduiește un afiș solicitând ajutor pentru înmormântarea lui.

Reacțiile nu au întârziat să apară după moartea românului. Acesta era extrem de cunoscut celor care treceau în piața din Palencia.

"RIP, o persoană fermecătoare și recunoscătoare, nepoților mei o să le fie dor de el, l-au iubit foarte mult, păcat”, spune Lauren MQ în comentariul său pe Facebook.

Ana María Tejedor scrie, la rândul ei: "O să ne fie dor de el, i-am dat mereu ceva și mi-a mulțumit de o mie de ori, mereu zâmbind. A fost foarte recunoscător. RIP".

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel