Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prima femeie soldat rus a fost ucisă în Ucraina: Mama a doi copii este înmormântată în timp ce trupele lui Putin suferă încă o zi de pierderi 
WhatsApp
Prima femeie soldat rus ucisă în Ucraina a fost înmormântată astăzi, în timp ce Vladimir Putin s-a confruntat cu încă o zi de pierderi de război în rândul ofițerilor săi de rang înalt.
Prima femeie soldat rus a fost ucisă în Ucraina: Mama a doi copii este înmormântată în timp ce trupele lui Putin suferă încă o zi de pierderi  / Foto: Unsplash

Caporalul Anastasia Savitskaia, în vârstă de 35 de ani, o mamă căsătorită și mamă a doi copii, despre care s-a spus că este o "adevărată eroină", a fost înmormântată astăzi în orașul său natal Volgograd, un oraș din sud-vestul Rusiei.

'Decedata a devenit prima femeie militară care a murit în timpul operațiunii militare speciale', a declarat Alexander Strukov, liderul local al veteranilor.

 

Savitskaya este unul dintre cei mai recenți colonei ruși uciși în Ucraina

 

Savitskaya devine unul dintre cei mai recenți colonei ruși uciși în Ucraina, în contextul invaziei brutale a președintelui rus în curs de desfășurare în această țară, în urma căreia forțele ucrainene și-au apărat cu înverșunare țara.

Deși nu se cunoaște amploarea totală a pierderilor militare ale Rusiei, se estimează că forțele lui Putin au suferit peste 30.000 de morți. Cel puțin 70 de colonei au fost uciși, după ce cel puțin 12 au fost uciși în doar două zile.

Un prieten al lui Savitskaya a declarat: "Ea a visat să servească în armată încă din copilărie și a semnat un contract la vârsta de 18 ani". A merge la război în Ucraina 'a fost alegerea ei', au spus aceștia, conform Daily Mail.

Soțul ei îndurerat - un fost soldat, al cărui nume nu a fost menționat - a declarat la înmormântarea ei: "Cum voi continua să trăiesc acum? De ce te-am lăsat să te duci acolo? Iubită, frumoasă, cea mai bună'.

 

 

Spre deosebire de unele țări occidentale, femeile din Rusia merg rar la război

 

În Ucraina, de exemplu, mai multe femei soldat s-au alăturat luptelor.

Un elogiu la înmormântarea femeii a spus: "O femeie războinică a fost întotdeauna o excepție de la regulă. Dar Anastasia, după ce a stăpânit frontul "de acasă", a mers fără teamă la o operațiune specială periculoasă, realizând o dublă performanță".

Sturkov a spus: "Îmi exprim condoleanțele pentru pierderea glorioasei fiice a Rusiei. Lupta și femeile militare par incompatibile, dar soarta a decretat acest lucru. Suntem deopotrivă îndurerați și mândri'.

Comandantul ei, maiorul Serghei Minochkin, a declarat: "A mers să colecteze ajutoare umanitare și apoi a mers ea însăși în Ucraina. Comandamentul unității își exprimă cele mai profunde condoleanțe rudelor ei. Pentru noi, ea va fi întotdeauna un adevărat erou”.

 

Deoarece Rusia nu publică date despre morții săi de război, este probabil ca cifra să fie mult mai mare

 

Separat, astăzi au fost dezvăluite multiple pierderi ale altor colonei, în timp ce în Republica Populară Luhansk a avut loc o înmormântare în masă pentru 58 de luptători pro-Putin.

Printre cele mai recente se numără colonelul Nikolai Kornelyuk, în vârstă de 49 de ani, comandant de artilerie în cadrul Diviziei 20 de pușcași motorizați a Gărzii din Volgograd. Locotenent-colonelul Anatoli Vasin a fost, de asemenea, ucis.

Un alt colonel ucis mai devreme, dar care nu a fost dezvăluit la momentul respectiv, a fost lt-col Denis Glebov, 37 de ani, care a fost înmormântat în Ryazan, Rusia. El a fost decorat post-mortem cu Ordinul pentru Curaj, în baza unui decret semnat de Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel