Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, spune că s-a încercat asasinarea sa
WhatsApp
Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic a declarat că serviciile de informaţii deţin mai multe dovezi privind un plan de asasinare a sa cu prilejul dezvelirii la Belgrad a statuii lui Stefan Nemanja.

Informaţiile ar fi fost obţinute de la complicele Srdjan Lalic, judecat în dosarul grupului de criminalitate organizată condus de Veljko Belivuk. "Avem mai multe date, avem mai multe înregistrări telefonice în care se vorbeşte despre asasinarea mea. Cunoaştem persoanele care ar fi trebuit să participe la atentat" - a declarat Vucic, adăugând că deşi avea aceste informaţii în momentul dezvelirea statuii, totuşi nu a purtat vestă antiglonţ şi nu va purta nici în viitor.

"Cât sunt viu nu voi purta vestă antiglonţ, iar mafia, aşa cum am promis, o vom învinge. Capul l-am tăiat, dar mai există ramificaţii cu care ne confruntăm" - a declarat Vucic, exprimându-şi îndoiala că cineva îşi va cere scuze pentru că nu l-a crezut atunci când a declarat că gruparea Belivuk intenţionează să-l asasineze.

Complicele Srdjan Lalic a declarat marţi 8 octombrie 2022, în faţa Tribunalului Special din Belgrad, unde este judecat clanul Belivuk, că această grupare a pregătit un atentat împotriva lui Vucic, imediat după ce acesta a anunţat "războiul contra mafiei". Potrivit declaraţiei lui Lalic, un membru al clanului, Radoje Zvicer, ar fi oferit cinci milioane de euro, pentru schimbarea puterii în Serbia şi instalarea unei structuri care ar fi lucrat în beneficiul clanului, relatează Rador. 

"Războiul" Serbiei cu Uniunea Europeană

 

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic s-a declarat, joi, şocat de o declaraţie a şefului diplomaţiei UE, Josep Borrell, în problema plăcuţelor de înmatriculare folosite în Kosovo şi a anunţat că în zilele următoare va ţine un discurs legat de presiunile asupra Serbiei şi deciziile Belgradului privind măsurile ce vor fi luate în alte probleme importante, relatează Tanjug.

Vucic, care a făcut aceste declaraţii în faţa presei la poligonul militar Pasuljanske Livade, a adăugat că ar putea fi nevoit să anuleze unele deplasări programate în străinătate dată fiind situaţia din ţară.

Rugat să comenteze faptul că Biroul Consiliului Europei nu a pus pe agendă candidatura Kosovo, Vucic a răspuns că "este o veste tactică nu tocmai rea".

"Eu eram mult mai preocupat de declaraţii ale lui Josep Borrell şi ale altor persoane şi sunt şocat de afirmaţiile lor. Voi aştepta până după vizita emisarului special al UE Miroslav Lajcak şi, dată fiind situaţia din ţară, s-ar putea să fie nevoie să anulez unele din vizitele mele în străinătate care sunt importante şi au fost deja programate", a adăugat el.

Preşedintele sârb a precizat că va ţine o alocuţiune sâmbătă, duminică sau luni pentru a discuta despre "detalii", pentru că vrea să-i informeze pe cetăţeni despre "toată presiunea şi ipocrizia" şi nu are "nimic de ascuns".

"În concluzie, vreau să spun care sunt deciziile noastre, precum şi ce vom face legat de toate celelalte probleme importante - energie, alimente şi toate celelalte", a mai spus Vucic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel