Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa franceză: Deși vin în ajutorul locuitorilor din satele neglijate, medicii români sunt dicriminați. Specialiștii preferă să lucreze în Belgia sau Germania
WhatsApp
Medicii români care au emigrat în Franța întâmpină dificultăți în a se adapta, nu doar din cauza birocrației locale, dar și din cauza locuitorilor ”sceptici”. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

În Franța, medicii de familie români se confruntă cu provocări semnificative în încercarea lor de a servi comunitățile rurale neglijate. De la birocrația complicată la adaptarea la cerințele diferite ale sistemului medical francez, acești profesioniști se străduiesc să ofere îngrijire medicală de calitate într-un mediu nou și adesea dificil.

Comunitatea locală nu are încredere în specialiștii români 

 

Alina Baltran, un medic dentist originar din Timișoara, România, s-a stabilit într-un sat din Corrèze acum patru ani împreună cu familia sa. Împreună cu soțul său, care se ocupă de partea administrativă, a trebuit să facă față birocrației franceze și să se adapteze la cerințele și așteptările pacienților francezi. Deși au beneficiat de anumite facilități fiscale și de un venit mai mare comparativ cu cel din țara lor de origine, echilibrul în noua lor viață a fost dificil de atins.

Adaptarea la viața în mediul rural francez a fost o altă provocare. Unii medici români au trecut prin situații discriminatorii și de lipsa de încredere din partea comunității locale, iar sentimentul de dor de casă i-a afectat pe mulți dintre ei. În plus, obstacolele lingvistice și cultura diferită au adăugat un nivel suplimentar de dificultate.

În ciuda acestor provocări, activitatea medicală din comunitățile rurale a fost menținută în mare parte datorită eforturilor medicilor români și a altor profesioniști din domeniul sănătății. Cu toate acestea, presiunea este mare, iar episoadele de burn-out (n.r epuizare) sunt frecvente.

Recrutarea și menținerea medicilor străini în Franța rămân o problemă semnificativă, scrie presa franceză. Lipsa sprijinului adecvat din partea autorităților și a colegilor de breaslă afectează integrarea și stabilitatea acestor profesioniști în comunitățile rurale.

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel