Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa din Grecia, despre pompierii români: Intervin ca niște extratereștri
WhatsApp
Presa din Grecia vorbește la superlativ de implicarea pompierilor români, trimiși să contribuie la stingerea incendiilor din țara elenă. Cei detașați în insula grecească Evia sunt priviți ca niște exratereștri, atât de localnici, cât și de mass-media.
A treia zi a intervenției pompierilor români pentru stingerea incendiilor din insula Evia

Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, scrie într-un articol publicat de fimes.gr, citat de ziare.com.

citeste si: Pompierii români pleacă în Grecia. Comandantul misiunii: „Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108”

DSU spune că divizia de pompieri detașată în Grecia a lichidat în prima zi mai multe focare e incendiu. Se intervine non-stop în schimburi de zi și de noapte. „Astăzi (n.r. – 8 august) a avut loc prima misiune a pompierilor militari români în zona Spathari, insula Evia. Intervenția a fost dificilă, incendiul având mai multe focare, iar cei 35 de pompieri care au lucrat în două schimburi au depus eforturi considerabile în vederea localizării si lichidării acestora cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne care asigură alimentarea acestora. Totodată, un real ajutor adus în vederea recunoașterii direcției de propagare a aerului l-a constituit folosirea unei drone”, arată oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, într-o postare pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel