Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul canadian Justin Trudeau este de părere că Rusia nu îşi are locul la următorul summit G2
WhatsApp
Premierul canadian Justin Trudeau a declarat joi că Rusia nu îşi are locul la următorul summit G20 deoarece nu poate fi considerată un "partener constructiv", transmite AFP.

"Nu cred că putem sta cu Rusia la masă", a explicat premierul canadian, precizând că a discutat acest subiect cu şeful statului indonezian, ţară care deţine preşedinţia G20 anul acesta.

"Nu are sens să avem o discuţie despre creşterea economică globală dacă ţara responsabilă de o mare parte a tulburărilor se află în jurul mesei", a adăugat prim-ministrul canadian.

 

Canada și SUA de acord ca Rusia să nu participe la următorul summit G2



Decizia aparţine G20, un format creat pentru a promova dialogul între vechile puteri industriale ale G7 şi giganţii economici emergenţi precum China, Brazilia şi Rusia.

"Este logic ca Vladimir Putin să nu fie (prezent) anul acesta. (În privinţa unei) expulzări pe termen lung, va trebui să avem o discuţie în acest sens", a adăugat premierul Trudeau.

Preşedintele SUA Joe Biden a cerut săptămâna trecută excluderea Rusiei din G20, după ce Rusia a fost deja exclusă din G8 - devenită acum G7 - după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014.

Indonezia, care deţine preşedinţia G20, a declarat că va rămâne "imparţială", în timp ce China a spus deja că preşedintele Vladimir Putin ar trebui să participe la summitul programat să aibă loc la sfârşitul acestui an.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel