Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul britanic Keir Starmer cere poliției să rămână ”în stare de alertă” din cauza riscurilor persistente de violențe
WhatsApp
Prim-ministrul britanic Keir Starmer a cerut vineri ca poliția să rămână în alertă din cauza riscurilor persistente de violențe rasiste și islamofobe, pe fondul tensiunilor crescute după recentele revolte din Regatul Unit. 
Manifestatii de amploare în Marea Britanie

Prim-ministrul britanic Keir Starmer a avertizat vineri că poliția trebuie să rămână "în stare de alertă" din cauza riscurilor de violențe rasiste și islamofobe, în urma revoltelor care au zguduit Regatul Unit în ultimele zece zile, potrivit AFP.

Starmer a subliniat importanța menținerii unei vigilențe ridicate în apropierea weekendului pentru a garanta securitatea comunităților, în cadrul unei vizite la un centru de comandă al poliției londoneze.

Guvernul este deosebit de preocupat de posibilitatea apariției unor noi violențe în contextul reluării campionatului de fotbal în acest weekend, având în vedere legăturile istorice ale extremei drepte cu grupurile de tip „huligan.

Citește și: O româncă din Anglia spune că trăiește în teroare: "I-am auzit pe vecini vorbind. Vor să-mi dea foc la casă că sunt imigrant" - VIDEO

În urma izbucnirii revoltelor marțea trecută, după un atac cu cuțitul în nord-vestul Angliei în care au fost ucise trei fete, mii de polițiști au fost mobilizați. Aproape 500 de persoane au fost arestate, în jur de 150 au fost inculpate, iar justiția a început să pronunțe zeci de condamnări împotriva participanților la violențe.

Starmer a declarat că răspunsul polițienesc și judiciar "rapid" a avut un "impact real", având în vedere că nu s-au mai înregistrat noi violențe de marți. Totuși, ciocnirile au continuat la Belfast, în Irlanda de Nord, unde poliția a efectuat și ea numeroase arestări.

Vineri, persoanele care au pledat "vinovat" pentru participarea la revolte vor fi notificate de tribunale în legătură cu pedepsele primite. De asemenea, justiția va începe să pronunțe primele pedepse pentru cei acuzați de publicarea de mesaje rasiste pe rețelele sociale în contextul violențelor.

Starmer a subliniat că rețelele sociale nu sunt un spațiu în care legea să nu se aplice și a avertizat că toți cei care au încălcat legea, fie direct, fie prin acțiuni de la distanță, vor fi trași la răspundere, relatează Agepres. 

Ținta manifestanților au fost și magazinele românești din Marea Britanie 

 

Manifestațiile anti-imigrație au degenerat în violențe în Southport, Manchester, Liverpool și alte orașe, ducând la distrugeri de proprietăți, răniți și numeroase arestări. Poliția a raportat că 23 de persoane au fost arestate doar în Southport. 

Ținta atacurilor se pare că au fost și magazinele românești. Un videoclip pe Tiktok arată cum un grup de persoane mascate și îmbrăcate în negru vandalizează un magazin ”La Cocoș” din Anglia. 

În imagini se poate observa cum un grup mare de tineri îmbrăcați în negru din cap până în picioare, încearcă să distrugă magazinul. Pe fundal se văd mai mulți manifestanți și câteva lumini ce par a fi focuri. Autorul videoclipului a scris ”Vor ca toți străinii să plece din țara lor”. Citește în continuare AICI și vezi VIDEO. 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel