Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea Dianei, mămica ce s-a încăpățânat să trăiască: Infarct și 3 accidente vasculare cerebrale, după Covid în timpul sarcinii
WhatsApp
Povestea Dianei C. o tânără de 28 de ani din Kingwood, Texas, SUA, care a supraviețuit Covidului, după ce a fost testată pozitiv la 18 săptămâni de sarcină, este impresionantă. Mai mult, ea a suferit trei atacuri cerebrale și un atac de cord. Dar, după 139 de zile de spitalizare, a putut să se întoarcă acasă: "Ceea ce s-a întâmplat a fost un miracol, chiar și pentru copilul meu".

Tânăra a petrecut 139 de zile în spital luptându-se cu Covid-19, care i-a provocat și un atac de cord și trei accidente vasculare cerebrale, în timp ce era însărcinată. Dar medicii au reușit să o salveze, iar acum Diana C., în vârstă de 28 de ani, din Kingwood, Texas, SUA, este aproape complet recuperată și se poate întoarce acasă cu copilul ei.

Povestea ei a fost relatată de postul de televiziune ABC7. Coșmarul ei a început în august 2021, când a fost depistată pozitiv la Coronavirus. Printre primele simptome, ea a suferit de dureri de cap. Medicul ei a crezut că era pur și simplu deshidratată, dar starea ei nu s-a îmbunătățit. Când a ajuns la camera de urgență, pe 4 august, a fost testată și a fost confirmată pozitivă. Două zile mai târziu, a fost spitalizată cu pneumonie.

 

Infarct și 3 accidente vasculare cerebrale, după Covid în timpul sarcinii

 

Cu doi copii acasă și încă unul pe drum, tânăra mamă a fost transferată la Texas Children's Hospital. La doar 18 săptămâni de sarcină, a fost conectată la un ventilator și sedată pe 10 august. După 20 de zile în care starea ei nu s-a îmbunătățit, Dr. Cameron Dezfulian a decis că ECMO, aparatul inimă-plămâni, era ultima soluție pentru Diana.

Scopul, a explicat medicul familiei, a fost de a aduce copilul femeii de 28 de ani într-un stadiu avansat de sarcină. Chris a spus clar că a vrut să-și salveze atât soția, cât și copilul nenăscut. "A fost cu siguranță cel mai greu lucru pe care a trebuit să îl fac vreodată", a subliniat bărbatul. În a 25-a săptămână de sarcină, Dezfulian a spus că Diana părea să se simtă mai bine, dar lucrurile s-au înrăutățit rapid: a suferit trei atacuri cerebrale într-o singură zi și un atac de cord. De asemenea, a avut convulsii, dar echipa medicală a reușit să o salveze.

Povestea Dianei, mămica ce s-a încăpățânat să trăiască

 

Însărcinată în 31 de săptămâni, la data inițială de 9 ianuarie, Diana a fost supusă unei cezariene de urgență, după ce plămânul ei a cedat. Starea ei s-a îmbunătățit după naștere și, după zece zile, a fost deconectată de la ventilator. Apoi a fost transferată la Spitalul Metodist și evaluată pentru un posibil transplant de plămâni, dar, în cele din urmă, s-a stabilit că nu avea nevoie de unul. Noua mamă a fost, în cele din urmă, externată după 139 de zile, la 23 decembrie.

Diana a rămas la terapie intensivă, timp de câteva săptămâni, și are foarte puține amintiri din perioada petrecută în spital. "Este înfricoșător. Am stat acolo aproape cinci luni. Mi s-a părut că a trecut un an", a declarat, pentru televiziunea americană, femeia de 28 de ani, care are încă nevoie de oxigenoterapie, adăugând: "Ceea ce s-a întâmplat a fost un miracol, chiar și pentru copilul meu, pe care l-am numit Cameron, după numele medicului care ne-a salvat viața“.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel