Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea bărbatului care a câștigat 27 de milioane de dolari la loterie, dar a murit falit într-un ospiciu
WhatsApp
Un câștigător la Loterie a murit falit și singur în ospiciu, la doar 12 ani după ce a câștigat 27 de milioane de dolari din premiul cel mare. 

Povestea incredibilă a lui David Lee Edwards, câștigătorul marelui premiu la o Loterie din Statele Unite ale Americii, care a murit singur la doar 12 ani după ce a dat lovitura.

Bărbatul, un infractor condamnat din Ashland, Kentucky, și-a cumpărat un conac într-o comunitate închisă, zeci de mașini scumpe și chiar un avion LearJet cu partea sa din premiul record câștigat în august 2001. Dar dependența de droguri și modul său de a cheltui l-au lăsat pe Edwards și pe soția sa, Shawna, fără bani și locuind într-o unitate de depozitare sordidă contaminată cu fecale umane. Shawna l-a părăsit la scurt timp după aceea și s-a recăsătorit.

În cele din urmă, prima fostă soție a lui Edwards și soțul ei l-au condus din Florida înapoi acasă, în Ashland. El a murit la vârsta de 58 de ani, într-un ospiciu. 

Povestea lui Edwards, "o parabolă" pentru influența banilor 

 

Prietenii și familia lui Edwards spun că povestea sa tragică poate servi ca o parabolă despre influența corupătoare a banilor. Până la sfârșitul vieții sale, el a pierdut până la ultimul bănuț din averea sa de 27 de milioane de dolari și a murit datorând mii de dolari prietenilor.

Atât Edwards, cât și Shawna au luat hepatită din cauza consumului de droguri și amândoi au fost arestați de mai multe ori și au avut numeroase confruntări cu poliția pentru posesie de cocaină, crack, pastile pe bază de rețetă și heroină, potrivit publicației Daily Mail.

La scurt timp după ce a câștigat, Edwards a cumpărat o casă de 1,6 milioane de dolari și 6.000 de metri pătrați într-o comunitate privată de tenis și golf din Palm Beach Gardens, Florida. El a cheltuit 600.000 de dolari pentru o altă casă în apropiere.

Casa lui David Lee Edwards din Palm Springs

A plătit 1,9 milioane de dolari pentru un LearJet, a cumpărat trei cai de curse care au pierdut și a achiziționat o companie de instalare de fibră optică și o afacere cu limuzine pentru 4,5 milioane de dolari.

I-a plătit fostei sale soții 500.000 de dolari pentru a-i ceda custodia fiicei sale adolescente Tiffani. Aceasta nu știa să conducă la acea vreme, dar el i-a cumpărat un cărucior de golf Hummer de 35.000 de dolari pentru a se plimba prin comunitate.

Mașini de 1 milion de dolari

 

Bărbatul a colecționat mașini. El și-a cumpărat o super-mașină Lamborghini Diablo de 200.000 de dolari și un Dodge Viper de 90.000 de dolari.

La un moment dat, avea vehicule în valoare de 1 milion de dolari parcate în fața casei sale, atât de multe încât vecinii săi s-au plâns că locuința din comunitatea de lux a început să arate ca o reprezentanță auto.

Masina Dodge Viper detinuta de David Lee Edwards

În primele trei luni de când era milionar, a cheltuit 3 milioane de dolari. La un an de la câștig, a cheltuit 12 milioane de dolari, estimează New Times.

Până în 2006, a pierdut toți banii.

Edwards a intenționat să facă un bine oamenilor

 

În ziua în care și-a revendicat public câștigurile, a promis că își va folosi banii în mod responsabil.

'Știți, o mulțime de oameni, au rămas fără slujbă. Nu au aproape nimic. Și așa că nu am vrut să accept acești bani spunând că o să-mi iau vile și o să-mi iau mașini, că o să fac asta și asta. Aș vrea să îi accept cu umilință. Vreau ca acești bani să dureze, pentru mine, pentru viitoarea mea soție, pentru fiica mea și pentru generațiile viitoare", pe spunea el atunci reporterilor.

La scurt timp după ce a câștigat, a angajat un consilier financiar și un avocat care să se ocupe de bunurile sale.

"Dacă ar fi urmat sfaturile mele, ar fi câștigat aproximativ 85.000 de dolari pe lună pentru tot restul vieții", a declarat planificatorul financiar James Gibbs pentru Broward-Palm Beach New Times în 2007.

În schimb, spune Gibbs, Edwards a vândut acțiunile și obligațiunile pe care Gibbs le-a investit în numele său.

David Lee Edwards si sotia sa Shauna aveau mereu probleme cu politia

Fiica sa, Tiffani Lee Edwards, a declarat că tatăl ei nu i-a lăsat nimic, nici măcar o poliță de asigurare de viață.

'Nu există BANI nicăieri!!!!', a scris ea pe Facebook.

Tiffani, pe care Edwards a înscris-o la o academie privată de pregătire pentru colegiu în sudul Floridei în timpul scurtei sale apropieri de bogăție, lucrează acum ca funcționar la un parc de distracții din Virginia de Vest.

El își petrecuse o treime din viață în închisoare după ce fusese arestat pentru jaf armat.

El a împrumutat bani de la un prieten pentru a-și plăti factura la apă și a folosit restul pentru a cumpăra o pizza și bilete la loto în valoare de 7 dolari de la Clark's Pump-N-Shop.

El însuși a ales numerele câștigătoare și a împărțit premiul cu alți trei câștigători. Partea sa de 41 de milioane de dolari din suma forfetară a ajuns la 27 de milioane de dolari după impozitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel