Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițiștii români și spanioli au descins în cluburile de noapte din Almeria: zeci de românce erau exploatate sexual
WhatsApp
Garda Civilă și Poliția Națională Română au desfășurat o acțiune comună în provinciile Madrid și Almería, pentru a promova prevenirea și combaterea infracțiunii de trafic de ființe umane.
Polițiștii români și spanioli au descins în cluburile de noapte din Almeria, zeci de românce erau exploatate sexual. Sursa foto: GUARDIA CIVIL

În săptămâna 22-28 mai, polițiștii români și colegii lor spanioli au desfășurat o activitate operațională comună în care au fost intensificate controalele pentru depistarea eventualelor cazuri de trafic sau exploatare.

Pentru aceasta, agenții Gărzii Civile, alături de doi ofițeri specializați în infracțiuni de trafic de persoane din cadrul Poliției Române, de colegii de la Inspectoratul de Muncă și Asigurări Sociale au verificat trei cluburi de hostess.

Ca urmare a acestei acțiuni comune, în Almería inspecțiile au avut loc în trei cluburi de hostess, situate în diferite municipalități din provincie. În cadrul inspecțiilor, oamenii legii au depistat un procent ridicat de prostituate de origine română, scrie presa din Spania.

Sprijinul oferit de ofițerii Poliției Naționale Române, în calitate de traducători și mediatori, le-a dat încredere femeilor aflate într-o situație de vulnerabilitate.

Muncitori străini, exploatați pe câmpurile din Almeria

 

Pe de altă parte, în provincia Almería, au fost efectuate diverse inspecții în două sere, unde a fost depistată infracțiunea împotriva drepturilor lucrătorilor străini.

Astfel, doi români angajase zece persoane de origine senegaleză și marocană care recoltau fructe și legumelor, fără a le înregistra oficial la Casa de asigurări sociale. Migranții trăiau în condiții necorespunzătoare. 

În Comunitatea Madrid, au fost efectuate mai multe inspecții în cluburile de hostess și saloanele de masaj din orașul Las Rozas, unde au fost depistate 30 de tinere femei (una dintre ele minoră). Toate erau victime ale exploatării sexuale. Două persoane au fost arestate ca presupuși autori ai unei infracțiuni împotriva drepturilor lucrătorilor străini.

Detectarea timpurie a acestor infracțiuni, datorită inspecțiilor, permite o protecție mai rapidă și mai eficientă a potențialelor victime, atât în ​​scopul exploatării sexuale, cât și prin muncă.

Această acțiune operațională comună este o reflectare a unei preocupări comune între Garda Civilă și Poliția Națională Română pentru lupta împotriva traficului și exploatării de persoane și în special pentru protecția victimelor acesteia, a transmis Garda Civilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel