Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițist fals, arestat după ce a furat 3.800 de euro de la mai mulți cetățeni străini
WhatsApp
Un bărbat a fost arestat după ce a pretins că este polițist și a furat de la mai mulți cetățeni străini suma de 3.800 de euro. 
Un român, considerat unul dintre cei mai periculoși prădători sexuali din țară, a fost arestat în Italia / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un bărbat de 55 de ani din Bucureşti a fost reţinut de poliţiştii din Buzău pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru furt calificat şi uzurpare de calităţi oficiale după ce a oprit în trafic o maşină şi a sustras de la ocupanţii acesteia suma de 3.800 de euro.

„Polițistul” a sustras suma de bani din portofelele cetățenilor străini în urma unui „control”

Incidentul a avut loc în noaptea de 21 spre 22 ianuarie pe DN1B E577, la ieșirea din municipiul Buzău, când bărbatul în vârstă de 55 de ani, rezident al Bucureștiului, a pretins că este polițist și a oprit în trafic o mașină de unde a sustras o sumă considerabilă de bani. Bucureșteanul a fost reținut de către polițiștii din Buzău pentru 24 de ore. El este cercetat în legătură cu acuzații de furt calificat și uzurpare de calități oficiale, informează presa locală

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău, un cetățean străin a sunat la numărul de urgență 112 pentru a raporta incidentul. Conform relatării acestuia, în timp ce se deplasa pe DN1B E577 dinspre Buzău către Ploiești, a fost oprit în trafic de către un bărbat care, folosindu-se de calități oficiale fictive, le-ar fi cerut șoferului și pasagerilor săi documentele pentru un presupus control.

Individul a reușit să sustragă suma de 3.800 de euro din portofelele ocupanților mașinii în timpul acestui "control". Odată cu sesizarea victimei străine, polițiștii au demarat rapid cercetările, identificând și reținând suspectul în scurt timp.

Tot luna aceasta, o femeie de 76 de ani din Ditzingen, Germania, a primit un apel telefonic de la un presupus polițist. Printr-o conversație foarte bine gândită, apelantul a făcut-o pe vârstnică să creadă că banii ei din bancă nu mai sunt în siguranță. Așa-zisul „polițist” este un român, în vârstă de 23 de ani, implicat într-o schemă de colectare ilegală a fondurilor. Românul este subiectul unei anchete pentru tentativă de fraudă în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel