Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poliția Națională din Spania avertizează asupra unei noi metodei de furt. Hoții din Italia folosesc aceeași tehnică
WhatsApp
Autoritățile din Spania și Italia au emis avertismente cu privire la noile tactici de furt. 
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Poliția Națională din Spania atrage atenția asupra unei noi tehnici de furt, care vizează locuințele părăsite pentru perioade mai lungi. Hoții folosesc bucăți de plastic pentru a marca ușile caselor, astfel încât să își dea seama dacă proprietarii au revenit sau nu.

Ce trebuie să facă cetățenii care pleacă în vacanțe 

 

Într-un mesaj postat pe X (fostul Twitter), Poliția Națională explică faptul că infractorii introduc bucăți de plastic în fanta (spațiul sau deschiderea dintre ușă și cadru, unde se află mecanismele de închidere sau balamalele) ușii. După câteva zile, aceștia verifică dacă plasticul este încă în aceeași poziție. Dacă acesta nu a fost mișcat, hoții pot concluziona că locuința nu a fost vizitată recent și că au un „teren liber” pentru a pătrunde în interior.

Un alt indiciu de posibile jafuri este găsirea vaselinei pe vizorul ușii. În astfel de cazuri, Poliția Națională recomandă să nu se intre în locuință, să nu se atingă nimic și să se sune imediat la 091 pentru a solicita intervenția unei patrule.

Pentru a preveni astfel de incidente, Poliția recomandă ca, în timpul vacanțelor, proprietarii să asigure feroneria ușilor și să evite să lase semne evidente că locuința este goală, precum jaluzele complet trase. De asemenea, cetățeni pot utiliza sisteme de alarmă sau să programeze un radio sau un televizor pentru a simula prezența ocupanților pot fi măsuri eficiente împotriva furturilor.

Hoții din Italia au aceeași metodă de furt. Autoritățile italiene au emis un avertisment similar

 

Recent, autoritățile italiene au emis același avertisment după ce au prins o bandă de hoți folosind această tehnică de furt. Concret, zilele trecute, polițiștii din Torino au reușit să dezmembreze o bandă de hoți georgieni, care comisese mai multe furturi în zonă. Hoții, care își aveau baza într-un B&B din Porta Palazzo, acționau vizând locuințe lăsate nesupravegheate de proprietari în perioada vacanțelor.

Citește și: Un român și un italian s-au dat drept tehnicieni de gaze și au sustras 33.000 de euro dintr-o locuință

Gruparea infracțională folosea aceeași metodă de furt: aplicau benzi de plastic transparent pe ușile locuințelor. Dacă banda rămânea intactă, infractorii considerau că proprietarii nu erau acasă și procedau la furt. Această tehnică le permitea să identifice cele mai bune ținte pentru jafurile lor.

Doi membri ai bandei au reușit să pătrundă într-un apartament din Savigliano (Cuneo), în timp ce proprietarii, un cuplu în vârstă aflat în vacanță în Liguria, erau plecați. Hoții au furat bijuterii și aur în valoare de câteva mii de euro. Cei doi bărbați au fost arestați în noaptea de sâmbătă, 3 august, lângă pensiunea lor. În timpul percheziției, agenții au descoperit ceasuri de lux, genți de designer și bijuterii.

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel