Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poliția italiană avertizează că furturile în aeroporturile din țară sunt din ce în ce mai frecvente. Sfaturi
WhatsApp
Autoritățile din Italia trag un semnal de alarmă cu privire la numărul în creștere a furturilor pe aeroporturile din țară.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Graba, entuziasmul și neatenția pot transforma călătoria într-un coșmar pentru pasageri, care devin victime ale furturilor și escrocheriilor atât în aeroporturi, cât și în avioane. Pentru a evita aceste situații și a înțelege cui să ceară ajutor, Jurnaliștii italieni ai publicației Fanpage au discutat cu Carabinierii Companiei Aeroportului Roma-Fiumicino. Iată ce recomandări au oferit aceștia.

Cum să evitați furturile

 

Supravegheați bagajele în permanență: Bagajele nesupravegheate sunt o țintă ușoară pentru hoți. Atenția sporită este esențială în două momente-cheie: la plecare și la sosire. În timp ce vă pregătiți pentru check-in sau așteptați zborul, evitați să vă lăsați bagajele nesupravegheate, fie că vă distrați cu un apel telefonic, fumați o țigară, mergeți la toaletă sau faceți cumpărături.

Bagajele lăsate fără supraveghere pot atrage atenția personalului de securitate, care poate interveni pentru a verifica conținutul acestora. De asemenea, dacă observați un bagaj suspect, raportați-l imediat.

Personalizați-vă bagajele: Pentru a reduce riscul de a vă pierde bagajele sau de a fi confundate cu ale altora, personalizați-le cu elemente distincte, cum ar fi culori strălucitoare, autocolante sau sfori. De asemenea, puteți folosi dispozitive de urmărire, cum ar fi AirTag-urile, care permit localizarea bagajului în timp real.

Cum să acționați în caz de furt

 

În timpul zborului: Dacă constatați că vă lipsesc obiecte personale în timpul zborului, informați personalul de bord, care va comunica incidentul căpitanului. Acesta va contacta centrul de operațiuni al aeroportului de destinație, care va alerta forțele de ordine – carabinieri, poliție sau poliție financiară.

La sosire: Dacă la sosire nu vă găsiți bagajele pe role, mergeți la biroul Lost & Found pentru a raporta dispariția. Completați formularul necesar pentru a verifica dacă bagajul a fost trimis greșit la altă destinație sau a fost furat.

În cazul în care vă aflați într-o țară străină și sunteți victima unui furt, adresați-vă autorităților locale, cum ar fi Jandarmeria Franceză în Paris.

Ce să faceți dacă vă lipsesc documentele de călătorie

 

Nu puneți documentele de călătorie și banii în bagajele de cală. Dacă sunteți victima unui furt și trebuie să călătoriți urgent, unele aeroporturi din Italia, inclusiv Roma Fiumicino și Milano Malpensa, oferă posibilitatea de a obține un document de identitate temporar. Este necesar să aveți fotografii tip pașaport și să plătiți o taxă pentru eliberarea documentului.

Raportarea activităților suspecte

 

Dacă observați comportamente sau persoane suspecte în aeroport, raportați imediat incidentul autorităților. Contactați poliția, carabinierii sau securitatea aeroportuară. Aceștia sunt ușor de recunoscut după uniformele specifice și ecusoanele de identificare.

Prin adoptarea acestor măsuri de precauție și colaborarea cu autoritățile, puteți reduce riscul de a deveni victima unui furt și puteți călători în siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel