Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Poliția a arestat "cel mai beat șofer văzut vreodată" după ce a ucis un pieton
WhatsApp
Un bărbat în vârstă de 68 de ani a fost închis pentru opt ani după ce a pledat vinovat pentru că a provocat moartea unei femeie de 20 de ani. Polițiști l-au clasat ca fiind "cel mai beat șofer văzut vreodată".
Foto: Unsplash

Malcolm Waite își conducea SUV-ul Lexus RS cu viteză mare pe A149, în Norwich, în jurul orei 16:30 pe 31 iulie, când mașina sa a lovit-o pe Fenella Hawnes, o femeie în vârstă de 20 de ani.

Paramedicii au încercat să salveze viața tinerei, dar aceasta a murit din cauza rănilor suferite la fața locului, în timp ce o a doua fată a fost rănită în urma coliziunii, suferind tăieturi și vânătăi.

 

Șoferul consumase o cantitate foarte mare de alcool

 

Șoferul nu a oprit la locul coliziunii, conducând încă un kilometru înainte de a se izbi cu mașina de un indicator rutier.

Poliția l-a găsit ulterior stând pe scaunul șoferului mașinii sale la locul celei de-a doua coliziuni.

Ofițerul care l-a arestat l-a descris ca fiind "cea mai beată persoană pe care a văzut-o vreodată la volanul unei mașini".

Bărbatul a fost arestat după ce a refuzat să dea o probă de alcooltest și a fost ulterior dus la teste la spitalul James Paget din Norfolk, unde s-a constatat că avea 158 micrograme de alcool în sânge. Limita legală este de 35.

Malcolm Waite a fost condamnat la opt ani de închisoare și i s-a interzis să conducă timp de șapte ani. El va trebui să dea din nou examenul de conducere dacă va dori să conducă din nou.

 

Familia victimei este distrusă după pierderea fiicei lor

 

Mama lui Fenella, Margaret, a declarat că "nu va mai fi niciodată la fel" după moartea fiicei sale și a spus că va "suspina pentru viitorul pe care nu îl are".

Ea a spus: "În fiecare zi plâng, când mă trezesc, pe tot parcursul zilei, la momente aleatorii, aparent fără niciun motiv, și când mă culc seara. Mi-o imaginez mergând, atât de fericită, cărând floarea-soarelui pentru mine și apoi fiind lovită de mașină. Plâng pentru că nu o voi mai vedea niciodată pe Fenella.

Nu-i voi mai vedea niciodată zâmbetul ei radiant sau nu-i voi mai auzi râsul, nu voi mai vorbi niciodată cu ea despre ziua ei sau despre planurile ei de viitor, nu o voi mai ajuta să o înveselească atunci când este tristă sau nu voi mai bârfi cu ea, nu voi mai merge niciodată la plimbări lungi cu ea.

Era o tânără adultă aflată la început de viață, iar viitorul ei luminos a fost răpus în câteva secunde din cauza cuiva care nu a gândit sau nu i-a păsat. Plâng pentru că era atât de fericită: era atât de drăguță pe dinăuntru și pe dinafară, era atât de vie, iar acum nu mai este aici și nu va mai fi niciodată. Nu am avut niciodată șansa de a-mi lua rămas bun".

 

Inspector: „Vă rog să vă amintiți consecințele sfâșietoare și devastatoare ale conducerii în stare de ebrietate”

 

Inspectorul detectiv David McCormack de la Unitatea de investigare a coliziunilor grave a vorbit despre incident după pronunțarea sentinței lui Waite.

El a spus: "Nu am avut nici o problemă: "Aceasta este o tragedie și a fost complet evitabilă. Îi implor pe toți cei care cred că este în regulă să bea o băutură și apoi să conducă, vă rog să vă amintiți consecințele sfâșietoare și devastatoare ale conducerii în stare de ebrietate atât de evidente în acest caz.

Decizia lui Waite de a bea și de a conduce a schimbat vieți pentru totdeauna. Adolescenta care, împreună cu Fenella, tocmai se întorcea acasă de la serviciu în acea zi, este traumatizată de ceea ce s-a întâmplat.

Waite va trebui să-și trăiască restul vieții știind că a luat viața unei tinere remarcabile care avea atât de multe de oferit și multe lucruri pe care dorea să le realizeze. A provocat atât de multă durere atâtor oameni.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel