Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ploile au făcut ravagii în Spania. Apa este restricționată în unele regiuni și a devenit ținta hoților - VIDEO
WhatsApp
Ploile fac ravagii în Spania, iar apa este restricționată în unele regiuni, devenind ținta hoților.
Ploile au făcut ravagii în Spania (Foto: captură Youtube)

Spania se confruntă cu inundații majore în comunitatea valenciană. În nordul regiunii au căzut 200 de litri pe metrul pătrat, iar străzile s-au transformat în râuri. Școlile au fost închise, iar pompierii muncesc de dimineață pentru a scoate apa din casele oamenilor. Deși ploile fac ravagii de câteva zile, încă nu este sigur că peninsula iberică a scăpat de secetă, potrivit Știrile TVR.

În Castellon, pompierii au salvat mai multe persoane rămase blocate în mașini. Au fost inundate străzi, magazine, case, garaje și parcări subterane. În 10 regiuni din Spania este cod galben și portocaliu de ploi abundente până duminică.

În Molina de Segura, în regiunea sud-estică Murcia, imagini de pe rețelele de socializare au arătat un băiat răsturnat din cărucior în timp ce mama sa încerca să-l împingă pe o stradă inundată. Amândoi au fost scoși în siguranță de un trecător. Trecătorii au intervenit pentru a opri un alt membru al familiei care încerca să traverseze cu căruciorul a doua oară, transmite Reuters.

În același oraș, alte imagini au arătat o mașină roșie care a fost măturată la aproximativ 50 de metri pe o stradă, după ce un bărbat a încercat să traverseze cu mașina inundația în creștere.

Spaniolii așteaptă aceste ploi de aproape un an de zile. Rezervele de apă sunt la cel mai scăzut nivel din istorie, mai ales în sudul țării, unde pământul este uscat și sunt restricții în utilizarea apei, un bun atât de prețios, încât a devenit ținta hoților.

De asemenea, precipitații abundente au afectat centrul Spaniei și zona capitalei Madrid și împrejurimile acesteia.

La începutul săptămânii, autoritățile spaniole au închis școli, universități și grădinițe ca măsură de precauție, după ce ploile au lăsat în urmă subsoluri inundate și mașini scufundate.

În timp ce ploile au provocat haos și pagube economice, ele au fost salutate de multe persoane din Spania, care era pe cale să înregistreze cea mai secetoasă primăvară de la începutul înregistrărilor în 1961, potrivit agenției meteorologice de stat AEMET.

Mii de hectare de căpșune irigate ilegal

 

​În parcul natural Donana din Andalucia inspectorii au descoperit mii de hectare de căpșuni și livezi ilegale și sute de mii de metri de instalații de captare ilegală a apei.

În ultimii 4 ani am închis în jur de 1116 de branșamente și am avut în jur de 200 de captări ilegale, a declarat Antonio Santos, inspector șef, Confederația Hidrologică a Bazinului Guadalquivir.

Rezervele de apă ale Spaniei sunt la 40% din capacitate, dar sunt și regiuni unde acumulările de apă au secat complet. Situația s-ar putea ameliora în urma precipitațiilor din ultimele zile, însă meteorologii spun că ar fi nevoie să plouă câteva luni fără oprire, pentru ca rezervele să se refacă, mai scrie sursa citată.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel