Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ploi torențiale în sud-estul Spaniei: Autoritățile au închis școlile și grădinițele
WhatsApp
Ploi torențiale au căzut în sud-estul Spaniei, provocând mai multe avarii. Autoritățile au închis școlile și grădinițele.

Autoritățile spaniole au închis școlile, universitățile și grădinițele din sud-estul țării din cauza ploilor torențiale care au afectat regiunea. După o lungă perioadă de secetă, ploile abundente au inundat clădiri, au avariat mașini și au închis drumuri.

Meteorlogii avertizează că ploile vor continua și pe parcursul nopții în zonele cele mai afectate, inclusiv în regiunile Murcia, Valencia și Andaluzia, informează Reuters, citat de Mediafax.

În orașul Cartagena, serviciile de urgență s-au luptat pentru a scoate apa de pe străzile și din casele inundate. În unele zone, mașinile și motocicletele parcate au fost complet acoperite de apă.

În câteva localități din regiunea Valencia a plouat în câteva zile mai mult decât în ultimele șase luni la un loc, a anunțat agenția meteorologică națională AEMET. Orașul Ontinyent din Valencia a doborât recordul pentru cea mai mare cantitate de precipitații acumulate într-o zi din luna mai din ultimul secol, cu până la 130 de litri pe metru pătrat.

Ploile ar putea contribui la atenuarea secetei prelungite care afectează Spania. Totuși, experții estimează că în acest an se va înregistra una dintre cele mai secetoase primăveri din istorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel