Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Petiţie după ce un şofer român de TIR a fost ucis în Franţa: „Opriţi asasinatele şoferilor în parcări!”
WhatsApp
Un șofer român de TIR a fost înjunghiat mortal de un atacator necunoscut pe o autostradă din Franța. S-a întâmplat într-o parcare din nordul țării, iar Procuratura din Amiens a anunțat deschiderea unei anchete. 

Sunt puține detalii privind crima. Tot ceea ce se știe este că bărbatul călătorea împreună cu soția lui, iar la un moment dat a auzit un zgomot. A coborât din autocamion și câteva minute mai târziu, soția l-a găsit plin de sânge. Fusese înjunghiat de mai multe ori și toate eforturile medicilor de a-l resuscita au fost în zadar. 

O petiţie online a fost deschisă după acest tragic eveniment. Sub numele „Opriţi asasinatele şoferilor în parcări!”, şoferii români de camion vor să atragă atenţia asupra fenomenului periculos ce se petrece în parcările de TIR-uri din ţările din vestul Europei.

 

„Este momentul să revendicăm dreptul la siguranța vieții noastre!”

 

„Un coleg a fost înjunghiat mortal. Nu este primul șofer omorât în una din parcările Europei. Se întâmplă în toate parcările din Europa, pentru că nimeni nu pune preț pe viața șoferilor, nimeni nu dă doi bani pe siguranța șoferilor în parcări, pentru că șoferul este considerat un număr, este cea mai ieftină piesă de schimb a camionului.

Se fură: motorină, marfă, se fură din cabină, situația se agravează pe zi ce trece în toată Europa și nimeni nu mișcă un deget. Ruta spre Anglia este de foarte mulți ani cea mai periculoasă, se știe: urcă migranții peste tine, pe cabină, sub cabină, în remorcă, sub remorcă, sunt peste tot, blochează drumurile, creează ambuscade sub privirile autorităților franceze care par că sunt acolo să protejeze pe atacatori.

Este momentul să revendicăm dreptul la siguranța vieții noastre! Este momentul să cerem Uniunii Europene să inițieze măsuri europene pentru protecția cărăușilor Europei mici și mari. Semnăm cu toții petiția! #viata_mea_contează”, este mesajul petiției online.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel