Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste un milion de gospodării din Marea Britanie vor avea facturi mai mici la energie începând cu 1 aprilie
WhatsApp
Peste un milion de gospodării din Marea Britanie vor avea facturi mai mici la energie de la 1 aprilie 2023.

Începând de sâmbătă, clienții cu contoare cu plată anticipată de la British Gas vor plăti la fel ca și clienții cu debit direct pentru gaz și vor păstra aceeași reducere actuală pentru contoarele cu plată anticipată de electricitate.

Mai mult de un milion de clienți de energie vor beneficia de o mică scădere a facturilor de energie în acest weekend, deoarece o firmă de energie a avansat planurile de reducere a tarifelor pentru contoarele de preplată.

 

Reducere de 59 de lire sterline pe an



Aceasta înseamnă că, în medie, un client cu plata anticipată care primește atât gaz, cât și electricitate va avea o reducere de 59 de lire sterline pe an.

În bugetul de primăvară al cancelarului, companiile energetice au fost informate că nu au voie să perceapă mai mult de la clienții cu plata anticipată începând cu luna iulie.

Cu toate acestea, British Gas a decis să introducă această politică mai devreme.

În următoarele trei luni, British Gas spune că clienții săi care plătesc în avans vor avea o situație "mai bună" de peste 10 milioane de lire sterline, economia medie fiind de 15 lire sterline pe gospodărie.

Chris O'Shea, directorul general al Centrica, compania mamă a British Gas, a declarat: "Nu am avut timp să discutăm despre acest subiect: "Știm că este nevoie de mai mult ajutor pentru clienții cu plata anticipată și susținem decizia guvernului de a reduce prețurile pentru plata anticipată la același nivel cu cele ale clienților cu debit direct. Am vrut să facem mai mult pentru a sprijini acest grup de clienți prin introducerea acestei modificări cât mai curând posibil, astfel încât clienții British Gas cu plata anticipată vor beneficia imediat.”

British Gas are aproximativ 1,24 milioane de clienți cu contoare cu plată anticipată

Cu toate acestea, aproximativ 158.000 au doar contoare de electricitate cu plată anticipată și nu vor beneficia de această schimbare.

Aproximativ 4,5 milioane de gospodării din Marea Britanie folosesc contoare cu plată anticipată. Datele recente ale guvernului au arătat că British Gas, Scottish Power și Ovo Energy au reprezentat 70% din toate instalațiile forțate din ultimul an.

Datele au arătat că, în total, peste 94.000 de contoare cu plată anticipată au fost instalate forțat anul trecut, fără consimțământ, atunci când un client nu și-a plătit factura.

Luna trecută s-a aflat că agenții de îndatorare care acționează pentru British Gas au pătruns în casele persoanelor vulnerabile pentru a instala contoare cu forța și că instanțele au aprobat cererile firmelor energetice de instalare forțată a contoarelor.

La începutul acestei luni, autoritatea de reglementare în domeniul energiei, Ofgem, a anunțat că prelungește interdicția privind instalațiile forțate de plată anticipată, care urma să expire la sfârșitul lunii martie.

Ofgem a declarat că interdicția va rămâne "pe termen nelimitat" și că va fi ridicată numai dacă firmele vor începe să respecte noul cod de practică al Ofgem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel