Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 300 de cadavre au fost găsite într-o groapă comună la un spital din Gaza, anunță Apărarea Civilă din Gaza
WhatsApp
O groapă comună cu peste 300 de cadavre a fost descoperită la un spital din orașul Khan Younis din sudul Fâșiei Gaza, au declarat lucrătorii din cadrul Apărării Civile din Gaza, după retragerea forțelor israeliene din zonă la începutul acestei luni.
Peste 300 de cadavre au fost găsite într-o groapă comună la un spital din Gaza, anunță Apărarea Civilă din Gaza

Colonelul Yamen Abu Suleiman, directorul Apărării Civile din Khan Younis, a declarat pentru CNN că 35 de cadavre au fost descoperite marți la Complexul Medical Nasser, ridicând totalul la 310. Luni fuseseră descoperite aproximativ 73 de cadavre, a precizat Suleiman.

Suleiman a afirmat că unele dintre cadavre au fost găsite cu mâinile și picioarele legate, "și existau semne de execuții pe teren". Nu știm dacă au fost îngropați de vii sau executați. Cele mai multe dintre cadavre sunt în descompunere".

Anterior, un purtător de cuvânt al apărării civile din Khan Younis și șeful misiunii de căutare, Raed Saqr, a declarat pentru CNN că se caută trupurile a încă 400 de persoane dispărute după plecarea militarilor israelieni la 7 aprilie.

Un reporter al CNN care a vizitat locul duminică a declarat că oamenii au îngropat cadavrele membrilor de familie care au fost uciși în incinta spitalului în ianuarie, ca măsură temporară. Când s-au întors după retragerea israeliană, au descoperit că trupurile fuseseră exhumate - aparent pentru că IDF folosea teste ADN pentru a determina dacă vreunul dintre ostaticii reținuți în Gaza se afla printre cei morți.

Cadavrele au fost apoi așezate în cel puțin o groapă colectivă. Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat marți pentru CNN că orice "afirmație potrivit căreia IDF ar fi îngropat cadavrele palestinienilor este nefondată și lipsită de temei".



'Am vrut să-i facem un mormânt decent'

 

Un bărbat aflat la fața locului a declarat pentru CNN că nu a găsit încă trupul fiului său în vârstă de 21 de ani, care a fost ucis în ianuarie.

"Nu l-am găsit încă. Îl îngropasem acolo. Dar nu îl găsim. Și am vrut să-i facem un mormânt decent".

Un alt bărbat, care a spus că fratele său Alaa a fost, de asemenea, ucis în ianuarie, a declarat: "Sunt aici astăzi și îl caut. Am venit aici la spital în ultimele două săptămâni și am încercat să-l găsesc. Să sperăm că voi reuși să îl găsesc."

Arătând spre un palmier căzut, bărbatul a spus că fratele său a fost îngropat temporar în acel loc.

"Îl îngropasem acolo, pe margine, dar nu-l găsesc. Israelienii au dezgropat cadavrele și le-au schimbat. Au făcut teste ADN și au rătăcit toate cadavrele."

Mama bărbatului a declarat că au căutat timp de două săptămâni și nu au reușit să găsească trupul acestuia.

Armata israeliană a declarat marți pentru CNN că, la sfârșitul lunii februarie, a desfășurat o operațiune împotriva Hamas în zona spitalului Nasser și că, în timpul operațiunii, "aproximativ 200 de teroriști care se aflau în spital au fost arestați, medicamente destinate ostaticilor israelieni au fost găsite nelivrate și nefolosite și o mare cantitate de muniție a fost confiscată".

"Activitatea s-a desfășurat într-o manieră țintită și fără a afecta spitalul, pacienții și personalul medical", a declarat IDF pentru CNN.

O femeie palestiniană a declarat pentru CNN că a petrecut 10 zile căutând corpul fiicei sale, care a fost ucisă și îngropată în incinta spitalului la sfârșitul lunii ianuarie, după ce o clădire rezidențială din apropiere a fost lovită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel