Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 100 de persoane, evacuate din cauza unui incendiu la faţada unui bloc din București: două au fost transportate la spital
WhatsApp
Peste 100 de persoane au fost evacuate, sâmbătă seara, în urma incendiului izbucnit la faţada unui bloc din Bucureşti, două fiind transportate la spital.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), 112 persoane s-au autoevacuat şi 11 au fost evacuate de către forţele de intervenţie, inclusiv o persoană supraponderală şi două imobilizate. Două persoane care au fost expuse la fum au fost transportate la spital.

Un incendiu a cuprins, sâmbătă seara, faţada unui bloc cu zece etaje din strada Baicului, a anunţat ISUBIF. Incendiul se manifesta la nivelul faţadei, de la etajul doi până la etajul zece.

La faţa locului au intervenit 14 autospeciale cu apă şi spumă, dar şi mai multe echipaje SMURD şi ambulanţe.

"Pentru stingerea incendiului s-a acţionat din exterior utilizând autoscara. De asemenea, au fost constituite echipe de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu", au precizat reprezentanţii ISUBIF.

Conform aceleiaşi surse, incendiul a fost stins, iar echipele de căutare au acţionat la fiecare etaj.

Un alt incendiu s-a produs, vineri, la un centru de dializă din Craiova.

 

Incendiu într-un centru de dializă din Craiova, zeci de pacienți evacuați

 

21 de pacienți au fost evacuați, vineri, dintr-un centru de dializă din Craiova, după un incendiu cu degajare mare de fum. Potrivit ISU Dolj, pompierii au intervinit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de transport victime multiple la centrul de dializă de pe str. Gheorghe Chițu, din Craiova.

Pompierii, sosiți la locul intervenției, au constatat că era o degajare mare de fum și eu evacuat 21 de pecienți.

Niciunul nu avea simptome cauzate de fum, dar au fost evacuați preventiv, potrivit Mediafax. S-a luat decizia ca 10 pacienți să fie transportați la spital pentru monitorizare, cât timp se evacuează fumul din clădire.

„S-a intervenit cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de transport victime multiple la un centru de dializă de pe str. Gheorghe Chitu. Pompierii sosiți la locul intervenției au constatat că era o degajare mare de fum și au evacuat 21 de pacienti, aceștia nu prezentau nici un simtom din cauza fumului fiind evacuați preventiv. În acest moment se verifică să vadă de unde provine fumul. S-a luat decizia ca 10 pacienți să fie transportați la spital pentru momitorizare cât timp se evacuează fumul din clădire. Nu sunt victime”, potrivit ISU Dolj.  Primele date arată că a luat foc o pompa de refulare a apei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel