Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pericol de polei și ploi înghețate în Germania. Șoferii avertizați: O regiune este deosebit de afectată
WhatsApp
Vremea de iarnă continuă să facă ravagii în Germania. Serviciul Meteorologic German avertizează despre gheață neagră în mare parte a țării. Există o alertă roșie în Bavaria.
Pericol de polei și ploi înghețate în Germania. Șoferii avertizați - O regiune este deosebit de afectată. Sursa - Pexels

Există, de asemenea, riscul de gheață neagră în aproape toată Germania. Serviciul Meteorologic German (DWD) a emis Cod Roșu roșu în Bavaria. Nivelul de alertă portocaliu este în vigoare în unele regiuni din Baden-Württemberg și nord-est. Miercuri, 6 decembrie, mai multe trenuri au fost anulate din cauza vremii, în special, în Bavaria.

În ultimele zile, experții meteo au avertizat despre ger și ploi înghețate în centrul și sudul Germaniei. În sud-estul Bavariei, ei prezic, de asemenea, „gheață neagră semnificativă”. Dar condițiile meteo sunt dificile și în alte zone: polei semnalat în nordul extrem și din sudul Saxonia Inferioară și Brandenburg până în Alpi, în unele zone din cauza ploii înghețate; rafale de vânt în Pădurea Neagră Superioară (85 km/h, 9 Bft); rafale de vânt în unele zone din Marea Nordului și Marea Baltică, precum și în estul Saxonia.Zăpadă de la Erzgebirge până în Lusația Superioară; ninsori ușoare pe scară largă în nord și est.

 

Mai multe accident rutiere, produse din cauza poleiului

 

Din cauza poleiului, s-au produs o serie de accidente rutiere. Miercuri dimineață, 6 decembrie, patru vehicule din districtul Lindau din Bavaria au alunecat și au derapat.  O persoană a fost rănită ușor.

Pe autostrada A1 dintre Bremen și Hamburg, marți după-amiază, 5 decembrie, un șofer de 30 de ani a pierdut controlul vehiculului și s-a ciocnit cu un camion. Din păcate, șoferul a murit pe loc.

Aeroportul din München a fost nevoit să anuleze mai multe zboruri din cauza vremii de iarnă din Germania. Un alt accident mortal a avut loc marți dimineață pe A8 în Bavaria. Un  autobuz școlar a derapat în Erzgebirge. Un elev a fost rănit mortal în acest incident grav. Ceea ce este deosebit de tragic este că autobuzul s-a ciocnit aparent cu un vehicul pentru curățat zăpada.

Aeroportul din München și-a suspendat activitatea pe 5 decembrie.  Operatorul raportează un total de 650 de zboruri anulate. „Presupunem că ce e mai rău s-a terminat. Dar cu siguranță va dura ceva timp până când situația se va stabiliza”, a declart un purtător de cuvânt. Cu toate acestea, o suspendare completă a traficului aerian pare din nou improbabilă. 

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel