Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Percheziţii în Argeș, la un clan care se ocupa cu proxenetism în România şi Marea Britanie. Banii erau trimiși în țară prin intermediari
WhatsApp
Poliţiştii au efectuat, joi, 14 percheziţii la un grup infracţional care se ocupa cu proxenetism în România şi Marea Britanie, precum şi cu spălarea de bani, se arată într-un comunicat remis de DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară şi 20 mandate de aducere pe raza judeţului Argeş, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălarea banilor. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2021, patru făptuitori au constituit un grup infracţional organizat, la care a aderat un al cincilea, în scopul exploatării sexuale a mai multor persoane, atât în România, cât şi pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii", precizează DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti.

Conform sursei citate, veniturile obţinute din exploatarea sexuală au fost, în cea mai mare parte, însuşite de membrii grupului infracţional şi folosite la achiziţionarea unor bunuri, prin persoane interpuse, în scopul ascunderii originii ilicite a sursei banilor.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti.

Acţiunea se realizează cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel