Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Percheziții de amploare în Germania: Acte româneşti falsificate pentru muncitori
WhatsApp
Poliția federală a percheziționat, astăzi, apartamente și spații comerciale din Hamburg, Schleswig-Holstein, Saxonia Inferioară și Renania de Nord-Westfalia din Germania cu aproximativ 300 de ofițeri. Potrivit informațiilor, au fost executate trei mandate de arestare după ce mai multe acte românești au fost găsite falsificate.
Raiduri de amploare în Germania. Acte româneşti falsificate pentru muncitori

Raidurile au avut loc ca urmare a suspiciunii de fals în documente, de trafic de persoane și de spălare de bani. Se pare că muncitorii au fost aduși ilegal în Germania. Aici au primit acte false pentru a lucra apoi în industria transporturilor și logisticii, potrivit acuzațiilor. 

Germania. Românii care muncesc ilegal fug în subteran ca să scape de controale. Verificări drastice pe șantiere

 

Acte de identitate false și permise de conducere confiscate

 

Potrivit poliției federale, în timpul perchezițiilor au fost confiscate aproape 30 de cărți de identitate și permise de conducere falsificate lituaniene, românești și slovace. Oficialii au mai găsit 600 de blank-uri și o imprimantă de înaltă calitate care ar fi putut fi folosită pentru a produce mai multe cărți de identitate false. În plus, în timpul raidului au fost identificate 18 persoane care se aflau ilegal în Germania. Serviciile de urgență au confiscat și bunuri în valoare de 250.000 de euro.

Permis de conducere fals, cumpărat cu 1.600 de euro, descoperit la frontieră. Povestea șoferului nu i-a convins pe polițiști

 

Bărbat arestat la Hamburg

 

La raiduri a participat și ancheta fiscală din Hamburg. Ea investighează suspecți despre care se spune că ar fi operat o rețea de companii-paravan din industria de logistică și transport. Se spune că aceștia ar fi deghizat munca nedeclarată și s-au sustras de la taxa pe vânzări.

Printre altele, au fost percheziții în districtele Hamburg Horn, Wandsbek și Niendorf. Acolo un bărbat a fost arestat în apartamentul său din Bondenwald.

 

Bărbatul de 50 de ani este principalul suspect

 

Potrivit informațiilor, punctul de plecare al anchetei a fost un raid într-un apartament din Hamburg în urmă cu aproape un an, în cadrul căruia au fost găsiți mai mulți cetățeni kazahi care intraseră ilegal în Germania cu cărți de identitate falsificate și alte falsuri. Investigațiile ulterioare au dus apoi la operațiunea de căutare.

Fermierii din Germania încearcă să profite de miile de muncitori români, aflați la sparanghel și căpșuni. Se ENERVEAZĂ când angajaților le sunt prezentate drepturile

Potrivit poliției, principalul suspect este un cetățean iranian în vârstă de 50 de ani, care locuiește în Hamburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel