Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pensionară româncă, jefuită chiar în fața bancomatului în municipiul Lupeni
WhatsApp
O pensionară, în vârstă de 72 de ani, a fost jefuită imediat după ce ATM-ul a eliberat banii. Incidentul a avut loc în municipiul Lupeni. Hoțul, un tânăr de 29 de ani, a fost prins și arestat preventiv.
Italia. Un român a furat peste 4.000 de euro din bancomate în două zile, alături de un complice - VIDEO

Femeia a fost urmărită și atacată imediat după ce ATM-ul a eliberat banii. Polițiști au reușit să-l identifice rapide pe suspect, deoarece atacul a fost surprins de camerele de supraveghere video ale subunității bancare, relatează  cronicavj.ro.

”Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat i-a sustras, prin smulgere, o sumă de bani unei femei în vârstă de 72 de ani. Fapta a fost comisă în timp ce persoana vătămată se afla în fața unei unităţi bancare din Lupeni și intenționa să introducă în portmoneu banii pe care tocmai îi ridicase de la bancomat (prejudiciul fiind în valoare de 500 de lei).

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, iar în urma cercetărilor au identificat un tânăr de 29 de ani, din Lupeni, bănuit de comiterea infracţiunii reclamate”, a informat IPJ Hunedoara.

Suspectul, Florin V., a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile de către Judecătoria Petroșani.

Hoții români comit infracțiuni nu doar în țară, dar și în alte state europene. Astfel, o bandă de români a jefuit zeci de brutării din regiunea Occitania din sudul Franței.

 

Franța. Bandă de români, spaima brutăriilor din Franța: „Hoți cu experiență. Se târau pe jos pentru a nu fi descoperiți“ 

 

O bandă de români a jefuit zeci de brutării din regiunea Occitania din sudul Franței. Infractorii au dat spargeri în unități comerciale din Pamiers, Toulouse, Banyuls și Montauban, de unde au sustras monedele din tonomate.

Din aprilie anul trecut, cel puțin 35 de brutării au fost jefuite, în special în Nîmes, Banyuls, Pamiers, Montauban, Bordeaux, Toulouse, Marsilia și Annecy. Modul de operare al acestei bande de hoți cu experiență era foarte precis.

"Infractorii români pătrundeau noaptea în magazine și se târau pe jos pentru a nu fi descoperiți, apoi puneau mâna pe banii din tonomate", a precizat miercuri procurorul din Bordeaux într-un comunicat.  

Anchetatorii și-au dat seama rapid de viteza cu care se efectuau furturile și de precauțiile luate de infractori. Instanța interregională specializată din Bordeaux, competentă în infracțiuni de anvergură internațională, a preluat cazul în urma evenimentelor semnalate de către parchetele din Bordeaux și Toulouse, în noiembrie 2021, scrie centpourcent.com.

Infractorii români, care erau "deosebit de mobili și pe teritoriile naționale din țările vecine (Spania, Italia)", au fost cercetați de  anchetatorii de la Oficiul Central de Combatere a Criminalității Itinerante, agenții de la detașamentul din Toulouse, cu sprijinul celor de la brigada de cercetare Toulouse-Saint-Michel, de la brigada  de cercetare Toulouse-Mirail și de la Secției de anchetă a Jandarmeriei din Bordeaux.

Cu ocazia unui nou furt, care a avut loc în Haute-Savoie, în nopțile de 26-27 și 27-28 ianuarie 2022, a fost demarată o operațiune de cercetare, în cadrul căreia au fost arestate șase persoane (cinci bărbați și o femeie, toți de origine română), care se deplasau cu două vehicule. Cei cinci au fost arestați, vineri, 28 ianuarie 2022, la Besançon. La 1 februarie 2022 a fost deschisă o anchetă judiciară privind acuzațiile de furt organizat și asociere infracțională. Cei 6 au fost prezentați judecătorului de instrucție și plasați în arest preventiv. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel