Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Pensiile minime pentru persoanele de peste 75 de ani vor crește la 600 de euro din ianuarie 2023
WhatsApp
Iată ce se schimbă în Italia. Pensiile minime pentru persoanele de peste 75 de ani vor crește la 600 de euro din ianuarie 2023.

Pachetul de pensii duce la economii de cheltuieli care numai pentru reducerea reevaluărilor automate se ridică la 2,1 miliarde în 2023 și la 10 miliarde în total în perioada de trei ani. Noutățile din maxi-amendament se referă la pensiile minime ale persoanelor de peste 75 de ani, care vor crește la 600 de euro din ianuarie 2023.

 

Pensii, reducere din reevaluare

 

De asemenea, se modifică etapele de reevaluare automată în funcție de inflație: revalorizarea este confirmată la 100% (inflație de 7,3% în 2022) pentru tratamentele de până la de patru ori mai mari decât minimul (majorarea va sosi deja odată cu cecul de pensie din 3 ianuarie).

În intervalul cuprins între patru și cinci ori mai mare decât minimul, revalorizarea va fi de 85% (în prima versiune era de 80%); pentru cecuri între cinci și șase ori mai mari decât minimul, procentul de reevaluare scade de la 55% la 53%. În următoarea bandă (de șase până la opt ori mai mare decât minimul), procentul scade de la 50 la 47%; pentru banda între opt și zece ori mai mare decât minimul, procentul scade de la 40 la 37%; pentru cecuri de peste zece ori mai mari decât minimul, reevaluarea va fi de 32% din parametru.

În ceea ce privește pensionarea anticipată, intră în joc cota 103 (62 de ani și 41 de contribuții) și înăsprirea Opțiunii Femeii (Opțiunea Femeii): condiția de vârstă crește la 60 de ani (58 de ani dacă are doi copii, 59 de ani dacă are unul) și este permisă doar pentru femeile care asistă persoane cu handicap, concediate sau membri ai familiei cu handicap.

 

Venitul de cetățenie: cum se schimbă în 2023 pentru tineri, rezidenți din sud și părinți cu copii în întreținere

 

Venitul de cetățenie se schimbă. Cea mai discutată măsură a ultimelor luni și, de asemenea, a noii legislaturi nu a fost abolită, în așteptarea unei reforme cuprinzătoare în 2023, dar s-a schimbat cu siguranță. Acest lucru a stârnit destul de multe controverse la nivel politic, în special din partea lui Giuseppe Conte și a M5s, care a făcut din venit un bastion al experienței sale politice.

Cea mai importantă schimbare este că cecul va fi plătit pentru șapte luni și nu pentru opt. În plus, în ultimele zile s-a renunțat la referirea la așa-numita ofertă "congruă". Prima ofertă poate fi localizată oriunde în țară sau poate să nu fie compatibilă cu abilitățile fiecăruia, dar dacă nu este acceptată va duce la încetarea primirii venitului de cetățenie, conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel