Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru ucraineni, depistaţi din elicopter în timp ce încercau să intre, ilegal, în România
WhatsApp
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au depistat, în data de 20 aprilie, în jurul orei 08.00, patru cetăţeni ucraineni, care au încercat să intre ilegal în România.
Patru ucraineni, depistaţi din elicopter în timp ce au încercat să intre ilegal în România

În timpul unei misiuni în sistem integrat, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, alături de cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au depistat patru cetăţeni ucraineni, care au încercat să intre ilegal în România.

În data de 20 aprilie, în jurul orei 08.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni în sistem integrat, cu un elicopter, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi, în cooperare cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au observat în zona localităţii de frontieră Dersca, patru persoane, de sex masculin, care încercau să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

 

Patru ucraineni, depistaţi din elicopter în timp ce au încercat să intre ilegal în România 

 

Oamenii legii au procedat la monitorizarea persoanelor, ulterior elicopterul a aterizat şi poliţiştii de frontieră au interceptat persoanele în cauză. În vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor, polițiștii noştri i-au condus pe bărbaţi la sediul sectorului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că  cei patru sunt cetăţeni ucraineni,  iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o  zonă de conflict.

De asemenea, au fost demarate procedurile specifice, fiind anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situaţii. Ulterior persoanele vor fi preluate, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți.

 

Bărbat, în drum spre Portugalia, oprit la frontieră. Șoferul a prezentat un permis fals, cumpărat cu 500 de euro

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care a prezentat la control un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republicii Moldova, ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 18 aprilie, în jurul orei 06.40, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului pentru trecerea frontierei, un tânăr, cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în Portugalia.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, document, care în urma verificărilor specifice s-a dovedit că nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, colegii noştri au stabilit faptul că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 500 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel