Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru români din Spania au fost arestați după ce au fost prinși jefuind bătrâni prin metoda îmbrățișării
WhatsApp
O bandă formată dîn patru români specializată în jafuri violente și furturi ”amoroase” a fost prinsă de către Poliția Națională din Spania. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Patru români au fost arestați fiind acuzați că au fost implicați într-o serie de furturi violente, folosind metoda ”îmbrățișării” în orașele Alicante și Murcia. Din informațiile oferite de polițiști, femeile care făceau parte din această grupare infracțională, abordau persoanele în vârstă și le ofereau îmbrățișări și propuneri sexuale pentru a le fura bijuteriile sau ceasurile pe care le purtau. 

Inițial, investigația a fost declanșată în urma unei plângeri privind un furt violent în care autorii au folosit tactica îmbrățișării pentru a sustrage un ceas de înaltă valoare de la un bătrân.

Românii aveau un plan foarte bine pus la punct

 

Aceștia acționau în perechi: femeile coborau din vehicule pentru a comite furturile, în timp ce bărbații rămâneau în mașină, pregătiți pentru o fugă rapidă. Uneori, aceștia au recurs la violență pentru a-și atinge scopul.

După sustragerea obiectelor, acestea erau vândute unor intermediari de încredere pentru a nu fi detectate pe piața legală, relatează ABC Valenciana. 

Investigatorii au descoperit că membrii clanului închiriau locuințe în afara zonelor urbane pentru a nu fi observați, de unde se deplasau în localități apropiate pentru a căuta potențiale victime.

Odată cu reușita arestării a  celor patru suspecți și percheziționarea locuinței acestora, poliția a reușit să elucideze patru infracțiuni similare, comise în diverse localități din Alicante și Murcia. Doi dintre suspecți au fost plasați în detenție preventivă, fiind acuzați de comiterea furtului inițial care a declanșat investigația.

Investigația a fost condusă de Grupul de Criminalitate Specializată din cadrul Brigăzii de Poliție Judiciară a Comisariatului Provincial din Alicante, cu sprijinul agenților de Securitate Civică din cadrul Comisariatului de Poliție Națională din Orihuela și a Jefaturii Superioare din Murcia.

Poliția continuă să efectueze investigații pentru identificarea altor posibile victime, iar alte arestări în cadrul acestei rețele criminale nu sunt excluse.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel