Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru români condamnați la închisoare după ce au bătut un olandez. Bărbatul a ajuns în comă la spital
WhatsApp
Bătaie extrem de violentă în centrul orașului Eindhoven, unde patru români au bătut un olandez până în pragul de moarte. Bărbații au fost condamnați la patru ani de închisoare. 
Olanda. Avere confiscată și români arestați sub acuzația de exploatare. Polițiștii caută martori

Un olandez în vârstă 38 de ani a fost bătut extrem de grav de patru români în urma unui conflict iscat într-un club din Eindhoven.  Bărbatul a fost în comă pentru două săptămâni, suferind fracturi la nivelul craniului și coloana vertebrală, o hemoragie cerebrală. Doctorii se așteaptă la pagube permanente în urma traumatismelor suferite. 

Autorii faptei sunt patru români cu vârste cuprinse între 21, 27, 31 și 36 de ani, aflați în Olanda pentru muncă. 

De la petrecerea aniversară.. la închisoare 

Totul a început în club, după ce românul în vârstă de 27 de ani a fost scos afară cu forța de paznici pe motiv că a agresat sexual o femeie în timp ce aceasta dansa. Acesta se afla în club alături de prietenii săi pentru a-și sărbători ziua de naștere.

Conform unei filmări capturate de camera de supraveghere, un grup de olandezi aflați și ei în club, deranjați de ce s-a întâmplat în interior, i-au urmărit afară pe români. Deși inițial interacțiunea dintre cele două grupuri a părut prietenoasă, atmosfera s-a schimbat brusc. Românul de 27 de ani a sărit brusc la bătaie, aplicându-i victimei o lovitură de karate în cap, căzând, potrivit martorilor,  înțepenit „ca un creion”. 

În timpul audierilor, suspecții au relatat că românul în vârstă de 27 de ani a fost doborât și el la pământ, în timp ce unul din prietenii săi a fost atacat cu o bicicletă aruncată în aer de către grupul de olandezi. Aceste lucruri nu au fost confirmate întrucât nu apar pe nicio cameră de supraveghere din zonă. 

Bătaia dintre cele două grupuri a continuat pe mai multe străzi din centrul orașului. În altă filmare, se vede cum victima, olandezul în vârstă de 38 de ani, a fost lovit din spate, a căzut la pământ și bătut cu pumnii și picioarele într-un mod extrem de violent.

Olandezul grav rănit a fost dus la Spitalul Elisabeth TweeSteden din Tilburg cu un elicopter. 

„Toți patru sunt la fel de vinovați”

Procurorul Bente Blom consideră că cei patru români sunt fiecare la fel de vinovați. „Au continuat să-l bată ca nebunii până când victima a rămas nemișcată pe trotuar. Cineva aproape că a murit.” 

Procuratura cere o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru toți cei patru. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel