Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru parlamentari din Republica Moldova, reținuți de Anticorupție. S-au îmbogățit peste noapte
WhatsApp
Patru foşti deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova au fost reţinuţi pentru 72 de ore, în urma percheziţiilor întreprinse de procurori din cadrul Procuraturii Anticorupţie. 

Iniţial, Deschide.md anunţa, citând surse, reţinerea foştilor parlamentari Vladimir Vitiuc şi Violeta Ivanov. Aceştia fac parte dintre cei 14 deputaţi care au părăsit Partidul Comuniştilor (PCRM) în decembrie 2015, aderând ulterior la Partidul Democrat (PDM). În primăvara 2020, cei doi au părăsit PDM şi au aderat la Partidul 'ŞOR', Ivanov fiind aleasă vicepreşedinte al formaţiunii. Totodată, Ivanov a candidat şi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea partidului "ŞOR".

La scurt timp, presa de la Chişinău a anunţat reţinerea lui Artur Reşetnicov şi Anatolie Zagorodnîi, şi aceştia făcând parte dintre cei 14 deputaţi care au părăsit PCRM. La sfârşitul anului 2018, începutul anului 2019, Reşetnicov a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, funcţie pe care a deţinut-o până în vara 2019. Anatolie Zagorodnîi a fost ales în acea perioadă în funcţia de şef al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (ANSC). În toamna lui 2021, acesta şi-a prezentat demisia.

13 dintre cei 14 foşti deputaţi sunt cercetaţi pentru îmbogăţire ilicită

Percheziţiile sunt efectuate în cadrul investigării faptelor de îmbogăţire ilicită a 13 foşti deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile şi 13 autoturisme

Cazurile de îmbogăţire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupţie în dosarul privind coruperea unor deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracţiunii parlamentare din care aceştia făceau parte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel