Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru pacienţi români, infectați cu noul coronaviurs, au fost transferați în Italia, în stare gravă
WhatsApp
O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marţi, 9 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, cu patru pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 către Roma şi Torino (Italia) pentru tratament de specialitate, informează Ministerul Apărării Naţionale.
Patru pacienţi români, infectați cu noul coronaviurs, au fost transferați în Italia, în stare grava

Pe timpul zborului, echipa medicală care monitorizează pacienţii aflaţi în stare gravă este formată din specialişti din cadrul SMURD şi ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD.  Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian către Torino în jurul orei 16.00.

 

Alți 6 pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, au fost transferaţi în Germania

 

Alți 6 pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, au fost transferați, pe 4 noiembrie, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, în Germania, anunță Ministerul Apărării.

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va efectua marți o misiune de transport umanitar, pe ruta București–Hamburg (Germania), a șase pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Echipa medicală care va monitoriza pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport va fi realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Cei 6 pacienți infectați cu SARS-Cov-2 au fost transferați în 4 spitale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch – Gladbach și Krefeld din Germania. Este vorba despre 6 pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați anterior în spitale din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă. Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care de vineri se află în România și care a analizat situația medicală a pacienților.

 

Pe 26 octombrie, trei români, infectați cu COVID-19, duși în Polonia, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române

 

Alţi trei pacienţi cu COVID-19 au fost transferați, pe 26 octombrie, în Polonia, la Lodz, a informat Ministerul Sănătăţii (MS). Este vorba despre doi pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Cluj şi de unul din Iaşi, transportat cu elicopterul până la Cluj-Napoca.

"Toţi pacienţii se află în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă", menţionează sursa citată. Pacienţii au fost transportaţi cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, precizează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel