Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patriarhul Kirill și "spălarea de păcate" în Ucraina. Se propune includerea lui lista sancţiunilor UE
WhatsApp
Estonia va propune Uniunii Europene includerea Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii Kirill pe următoarea listă a persoanelor vizate de sancţiunile UE, a declarat ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, citat de portalul ERR.
Kirill, Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Rusia

Patriarhul i-a îndemnat pe enoriaşi marţi să recurgă la o "mobilizare spirituală", în cadrul unei predici susţinută, după liturghia de la Catedrala Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova. Potrivit ÎPS Kirill, "mobilizarea" tuturor forţelor va ajuta şi va contribui în cele din urmă la o reconciliere definitivă între Rusia şi Ucraina. În luna august, a devenit cunoscut faptul că autorităţile Ungariei s-au opus impunerii de sancţiuni UE împotriva lui Kirill, după un apel venit din partea Eparhiei de la Budapesta şi Ungaria.

Potrivit preotului Sviatoslav Bulah, slujitor la Catedrala Ortodoxă Maghiară din Budapesta, Eparhia Ortodoxă Sârbă din Ungaria i-a transmis Guvernului ungar o scrisoare, prin care a solicitat protecţie pentru Capul Bisericii Ortodoxe Ruse. După cum a remarcat preotul, impunerea de sancţiuni împotriva Patriarhului Kirill ar crea un precedent, care ar putea duce la interzicerea bisericii. Bulah a mai remarcat că pentru o societate democratică să impii orice restricţii asupra bisericii reprezintă o absurditate, relatează Rador. 

Patrarhul Kirill, cea mai controversată declarație a momentului: "Spălarea păcatelor în Ucraina"

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Kirill, a declarat că ruşii care îşi sacrifică vieţile pe câmpul de luptă în Ucraina ''îşi spală toate păcatele'', transmite luni EFE.

''Ştim că astăzi mulţi mor pe câmpurile de luptă internă. Biserica se roagă pentru ca această bătălie să se încheie cât mai repede cu putinţă, pentru ca un număr cât mai mic de fraţi să se ucidă între ei în acest război fraticid'', a afirmat patriarhul Kirill în slujba de duminică, citată de agenţia RIA Novosti.

Kirill a adăugat că Biserica Ortodoxă Rusă ''îşi dă seama dacă cineva, îmboldit de simţul datoriei, nevoia de a-şi respecta legământul, rămâne fidel vocaţiei sale şi va face ceea ce îi cere datoria să facă, şi dacă, în îndeplinirea datoriei sale o persoană moare, atunci fără nicio îndoială comite un act care echivalează cu un sacrificiu pentru ceilalţi''. ''Şi din acest motiv credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut'', a susţinut patriarhul rus, care s-a rugat totodată pentru un sfârşit rapid al ''luptei interne'' din Ucraina şi pentru ''victoria'' Rusiei.

''Biserica, ce îşi exercită misiunea pastorală asupra popoarelor din Rusia, Ucraina, Belarus şi asupra multor alte popoare în imensitatea Rusiei istorice, suferă astăzi nespus şi se roagă în mod special pentru încetarea rapidă a luptelor interne'', a afirmat Kirill, care a spus că se roagă totodată pentru ''triumful dreptăţii, pentru că fără dreptate nu poate exista o pace durabilă, restaurând comuniunea fraternală şi depăşind tot ceea ce s-a acumulat de-a lungul anilor şi care a dus în cele din urmă la acest conflict sângeros''. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
DCBusiness.ro
27 noi 2022, 08:29
DCMedical.ro
26 noi 2022, 18:59
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
Spectacola.ro
27 noi 2022, 13:31
DCMedical.ro
26 noi 2022, 18:59
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
DCBusiness.ro
27 noi 2022, 08:29
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
Spectacola.ro
27 noi 2022, 13:31
DCNews.ro
26 noi 2022, 22:40
DCNews.ro
26 noi 2022, 22:40