Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Partidul Social-Democrat (SPD), încă pe primul loc în preferinţele de vot în Germania
WhatsApp
Partidul Social-Democrat (SPD) se menţine pe primul loc în preferinţele electorale înaintea scrutinului parlamentar din Germania, dar popularitatea Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, aflată la finalul mandatelor, este în uşoară creştere.

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Forsa, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este creditat cu 25% din intenţiile de vot (faţă de nivelul de 20,5%, atins în scrutinul parlamentar din 2017). Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) este la nivelul de 21%, în creştere cu 2% în ultima săptămână, dar cu mult sub nivelul obţinut în scrutinul parlamentar din 2017, de 32,9%.

Alianţa '90 / Verzi (ecologistă) este creditată cu 17% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în Germania pe 26 septembrie, conform datelor sondajului, prezentate de postul N-TV. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 11%, la egalitate cu formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD). Formaţiunea Die Linke (stânga) este la nivelul de 6%.

Sondajele prefigurează astfel posibilitatea menţinerii actualei coaliţii guvernamentale CDU/CSU-SPD, doar că principala formaţiune de guvernare ar deveni Partidul Social-Democrat (SPD), potrivit mediafax.

În preferinţele pentru postul de cancelar, Olaf Scholz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD), este creditat cu 30%. Armin Laschet, candidatul Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU), are o popularitate de doar 11%, iar Annalena Baerbock, candidata Alianţei '90 / Verzi, este la nivelul de 15%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru postul de cancelar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel