Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Partidul lui Matteo Salvini, jigniri la adresa Ursulei von der Leyen: "Comisia UE e mizerabilă și sinistră cu reguli idioate și-i fură pe italieni"
WhatsApp
Partidul de extremă dreapta al vicepremierului italian Matteo Salvini a transmis presei un comunicat anti UE presărat cu multe cuvinte jignitoare. 
sursa foto: Facebook/Matteo Salvini

"Politicile nebuneşti ale acestei mizerabile şi sinistre Comisii sunt cele care distrug Europa", estimează Liga într-un comunicat difuzat în reacţie la discursul susţinut joi de von der Leyen la Bucureşti, unde a avut loc congresul Partidului Popular European (PPE), în cadrul căruia aceasta a fost desemnată candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar.

Comisia "nu a făcut nimic pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine şi a extremismului islamic, s-a preocupat să-i fure pe agricultorii italieni şi europeni cu taxe, reguli idioate, făină de insecte şi alimente sintetice", mai scrie formaţiunea lui Salvini.

Bruxellesul se face totodată responsabil de pierderea a "mii" de locuri de muncă în sectorul automobilelor "pentru a favoriza China şi a ne umple de maşini electrice şi de împovărarea proprietarilor de locuinţe cu noi obligaţii şi taxe", continuă textul, pentru a conchide: "Gata pentru totdeauna cu socialiştii care jefuiesc milioane de cetăţeni".

Ursula von der Leyen a acuzat partidele extremiste la București



La București, Ursula von der Leyen a acuzat "populiștii, naționaliștii și demagogii" de subminarea Europei "pașnice și unite", cu scopul de a "distrugerea valorilor noastre și a Europei noastre", a relatat AFP.

Cu alegerile europene din iunie care bat la ușă, Matteo Salvini pare să își intensifice tonul, iar extrema dreaptă ar putea înregistra câștiguri semnificative în mai multe țări, inclusiv Italia și Franța, pe fondul nemulțumirilor tot mai mari în aceste țări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel