Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Părinții plecați la muncă în străinătate vin să-și îngroape copilul: Sebi a murit bătut crunt de un patron și aruncat într-o râpă
WhatsApp
Un băiat de 14 ani din judeţul Vaslui a fost găsit mort, la opt zile după dispariţie. Sebi a fost omorât cu cruzime de un afacerist local, care a vrut „să-i dea o lecţie“. Băiatul era crescut cu greu de bunică, după ce părinții săi plecaseră la muncă în străinătate.

Sebi era doar un alt număr într-o statistică tristă. Era doar un copil al unor români plecați la muncă în străinătate. Rămas în țară doar în grija bunicii, băiatul a sfârșit într-un mod crunt, fiind descoperit abia la 8 zile după dispariție, într-o râpă. Mama sa, însărcinată în șase luni, a venit din Cipru, unde muncea, ca să își îngroape fiul. Cât era încă în Cipru, femeia făcea apeluri disperate pe reţelele de socializare, solicitând cunoscuţilor să o ajute la găsirea fiului ei. Băiatul a fost găsit, dar fără viață.

Sebi, cum îi spuneau apropiaţii, avea doar 14 ani și ar fi fost omorât cu cruzime de un om de afaceri din satul Guşiţei,  județul Vaslui, care a vrut „să-i dea o lecţie” băiatului pe care s-o ţină minte. Bărbatul de 39 de ani care i-ar fi fost călău era foarte bine văzut în comunitate. Sătenii îl vedeau ca pe un „om înstărit”, „cu o familie superbă”.

La fel ca mulți alți copii văduviți de grija și de iubirea părinților plecați în străinătate, Sebi avea și unele comportamente deviante.  El era bănuit că în luna noiembrie, anul trecut, ar fi spart magazinul din sat care îi aparținea chiar afaceristului suspectat de crimă. 

Criminalul a picat testul poligraf dar a continuat să mintă

 

Ultima dată Sebi a fost văzut în viaţă pe 23 februarie. Era împreună cu alţi băieţi pe uliţele din sat, când  patronul magazinului l-a luat la rost. Adolescentul a rămas singur cu afaceristul şi de atunci nimeni nu mai ştia nimic despre el. După ce pe 25 februarie bunica a reclamat dispariţia la Poliţie, martorii au relatat poliţiştilor episodul cu patronul magazinului din sat.

Afaceristul  a confirmat întâlnirea însă a negat apoi că ar știi ce s-a întâmplat cu el. După mai multe tergiversări, inclusiv după ce a fost supus testului poligraf, bărbatul a recunoscut într-un final că el l-a ucis pe băiat. El i-a condus pe poliţişti la locul unde se afla cadavrul, o râpă adâncă de peste 30 de metri, din satul Oţeleni, la peste 15 kilometri de satul băiatului.

Sebi a murit după ce fost lovit de bărbatul de 39 de ani cu un par luat din pădure, a colo unde băiatul îl însoțise pentru a-i arăta ce se întâmplase în noaptea furtului de la magazin. „A declarat că a lovit victima cu lemnul respectiv de vreo sută de ori, peste mâini şi picioare. Cadavrul prezintă multiple leziuni, cauzele exacte ale decesului, dinamica şi numărul loviturilor vor fi stabilite cu exactitate de către medicul legist, în urma efectuării necropsiei”, a precizat Alice Ruja, procurorul de caz, citează Ziarul de Iași.

L-a lăsat să moară în pădure

 

Bărbatul l-a abandonat acolo pe băiat, dar peste noapte s-a dus să vadă dacă mai este în locul în care îl bătuse. Sebi zăcea mort, lângă bicicletă. L-a înfășurat apoi într-o pătură și l-a transportat chiar pe bicicletă până la râpa unde l-a aruncat apoi.

„A coborât în râpă a împins victima după un copac, apoi a acoperit-o cu frunze şi pământ. De sus, cadavrul nu era vizibil. Râpa are o adâncime de 30-40 de metri, plină de vegetaţie uscată, accesul este foarte dificil. De altfel, pentru scoaterea cadavrului din râpă am apelat la pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui”, a mai precizat procurorul de caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel