Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Paradoxul italian. Ce își doresc cel mai mult muncitorii din Italia? Nu e vorba despre bani
WhatsApp
Un sondaj recent efectuat printre muncitorii din Italia arată că aceștia nu-și doresc neapărat mai mulți bani, ci doar să muncească mai puțin. De asemenea o altă caracteristică interesantă este că aproape jumătate din italience nu se mai întorc la muncă după ce au primul copil. 
Horoscop financiar 11-17 decembrie. Scorpion, îți vei schimba locul de muncă. Capricorn, amână tranzacțiile financiare. Previziuni complete. Sursa - Pexels

Reducerea timpului de lucru este un obiectiv pentru mai mult de șase din zece italieni angajați. Iar demisiile sunt adesea o evadare către un loc de muncă mai bun: dintre lucrătorii sub 60 de ani care au demisionat, 67% și-au găsit un alt loc de muncă în trei luni .

Acestea sunt principalele rezultate ale noului raport Censis-Eudaimon privind bunăstarea corporativă, care descrie dorința de a munci mai puțin a salariaților din Italia și piața dinamică a muncii drept „un nou paradox italian”. 

Datele indică faptul că 67,7% dintre italienii angajați și-ar dori să reducă timpul dedicat muncii în viitor: 65,5% dintre tineri, 66,9% dintre adulți și 69,6% dintre cei peste 50 de ani își doresc acest lucru.

Deja 30,5% dintre angajați (34,7% dintre tineri) declară că se dedică muncii doar atât cât este necesar, refuzând orele suplimentare, apelurile sau e-mailurile în afara programului de lucru și îndeplinind doar ceea ce li se cere inițial. 

Pentru 52,1% dintre angajați, munca le influențează în prezent viața privată mai puțin decât în ​​trecut, deoarece se dedică activităților și au valori pe care le consideră mai importante. Aproape 28% au renunțat la un loc de muncă mai bun decât cel actual, deoarece locația era prea departe de casa lor.

 

Demisiile cresc în primul an de viață al unui copil

Demisia părinților de la muncă în primul an de viață a copiilor lor a implicat peste 61.000 de persoane în Italia în 2022, o creștere semnificativă față de 2017, când erau 39.738 de demisii. Iar costul profesional al copiilor pentru mame rămâne mai mare în Italia decât în ​​alte țări mari europene, potrivit raportului Censis-Eudaimon. Rata de ocupare a unui loc de muncă a femeilor cu copii este de 58,6%, cea a bărbaților cu copii este de 89,3%. Decalajul în detrimentul femeilor este de -30,7 puncte procentuale, în timp ce în Germania este de -17,4, în Franța -14,4, în Spania -19 și în Grecia -29,1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel