Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa Francisc, dus de urgență la spital cu probleme cardiace și respiratorii
WhatsApp
Papa Francisc a fost internat la spitalul Gemelli din Roma. Potrivit unor surse spitalicești, acesta a sosit cu o ambulanță cu probleme cardiace și respratorii. Audiențele programate pentru mâine și poimâine sunt anulate
Sursa foto: Agerpres

Papa Francisc se află internat la spitalul Gemelli din Roma din această după-amiază, miercuri, 29 martie. Spitalul a anunțat că Suveranul Pontif, care a sosit cu o ambulanță în urma unei afecțiuni, a suferit probleme cardiace și respiratorii la sfârșitul dimineții și a fost dus la secția de cardiologie pentru verificări de siguranță.

O boală considerată, totuși, “nu îngrijorătoare“ pentru moment.

La Vatican, deși nu este oficial, se spune că toate audiențele de joi și vineri au fost anulate, sau mai degrabă că s-a făcut loc în agendă pentru ca verificările să continue atât timp cât este necesar. Înainte de a merge la Gemelli, el și-a anulat o întâlnire pentru înregistrarea unui interviu televizat, potrivit Corriere.

Papa Francisc, dus de urgență la spital cu probleme cardiace și respiratorii

 

O internare în acest moment este aproape sigură, personalul și oamenii de securitate au fost alertați să petreacă noaptea la policlinică. O spitalizare nu a fost cu siguranță planificată, în ajunul Duminicii Floriilor și a sărbătorilor din Săptămâna Mare, cea mai importantă perioadă a anului.

Primul comunicat al Sfântului Scaun, emis în această după-amiază, vorbea de "controale programate anterior".

Papa Francisc fusese deja internat la spitalul Gemelli în 2021, dar atunci comunicatul Vaticanului a vorbit imediat despre o “intervenție programată“ extirparea unei părți din colon pentru stenoză diverticulară: atunci a fost internat timp de unsprezece zile.

În urmă cu vreo douăzeci de zile, vorbind la televiziunea elvețiană, Francisc, în vârstă de 86 de ani, spusese că se simte bine, întrebat cum se simte după zece ani de pontificat: “Sunt bătrân. Am mai puțină rezistență fizică, accidentarea la genunchi a fost o umilință fizică, deși acum se vindecă bine“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel