Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa Francisc, apel: "Să spunem 'Tatăl Nostru' toți credincioșii, pe 25 martie la ora 12:00"
WhatsApp
Papa Francisc a făcut apel la toţi credincioşii din lume să recite "Tatăl Nostru" pe 25 martie la ora prânzului, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus, care în Italia s-a soldat cu peste 4.800 de decese, relatează EFE.  
captura de ecran TVR

"În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile ", a spus Papa duminică după rugăciunea Angelus. Sfântul Părinte i-a convocat astfel pe toţi credincioşii din lume să spună rugăciunea "Tatăl Nostru", miercurea viitoare la ora 12.00.

Două zile mai târziu, vineri 27 martie, Papa a anunţat că va prezida la 18:00 ora locală (17:00 GMT) un moment de rugăciune în Piaţa Sf.Petru.

"Începând de acum, vă invit pe toţi să participaţi spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta Cuvântul Domnului, ne vom înălţa rugăciunile, vom preaslăvi Sfânta Euharistie, iar la sfârşit voi pronunţa Binecuvântarea Urbi et Orbi, la care se va adăuga posibilitatea iertării universale a păcatelor", a spus Papa.

"Vrem să răspundem în faţa pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune şi tandreţe. Să ne menţinem uniţi", a subliniat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a celebrat duminică sfânta liturghie şi rugăciunea Agelus în Sala Bibliotecii Vaticanului, care a fost transmisă online.

Sfântul Părinte a apărut apoi la fereastra Palatului Apostolic pentru a binecuvânta piaţa Sf.Petru, total pustie, după ce Vaticanul a interzis accesul credincioşilor până la 3 aprilie, ca măsură de evitare a contagierilor şi de frânare a epidemiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel