Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Palinca românească face victime: Un maghiar a rămas fără permis după ce băut bine la o rudă în România
WhatsApp
Un maghiar care se întorcea în Ungaria după ce fusese în vizită România,  s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei  Kötegyan. Polițiștii au constatat că șoferul în stare de ebrietate. Împotriva acestuia a fost inițiată urmărirea penală, iar dosarul a fost predat către procuratură.
Palinca românească face victime  Un maghiar a rămas fără permis după ce băut bine la o rudă în România

Bărbatul le-a spus polițiștilor de la Postul Poliției de Frontieră Kötegyan că nu a simțit efectele alcoolului. Acesta a fost arestat, după ce a fost testat cu aparatul etilotest. 

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, își vizitase rudele în România și băuse până târziu în ziua precedentă. În jurul orei 4 dimineața a consumat o băutură răcoritoare și două beri. Patru ore mai târziu, a luat micul dejun și s-a gândit că alcoolul pe care l-a consumat cu o zi înainte și în zori zilei i-a ieșit din organism, așa că a plecat cu mașina spre casă, în Ungaria, scrie beol.hu.

Cu toate acestea, după controlul de frontieră, nu i s-a permis să își continue călătoria și a fost dus la secția de poliție Sarkad, unde i-a fost retras permisul de conducere și a fost inițiată o procedură penală împotriva sa. Poliția a efectuat pașii procedurali necesari în faza de cercetare a anchetei și a transmis marți dosarul la procuratură. 

Un român care a lucrat ani de zile ca muncitor ocazional la fermele de la periferia orașului Balástya este acuzat de vătămare cauzatoare de moarte, după ce și-a bătut, fără milă, un prieten.

 

Ungaria. Un român și-a ucis prietenul în bătaie pentru că i-a mâncat bucatele. Pedeapsă exemplară pentru criminal
 

Potrivit informațiilor prezentate în instanță, criminalul român și-a surprins prietenul în timp ce îi mânca din bucate, așa că s-a enervat și l-a luat la bătaie.

L-a lovit de mai multe ori în față, până când victima a căzut. Românul însă nu s-a oprit și a continuat să-l lovească și cu piciorele în spate și gât. Românul s-a calmat într-un final, însă a fost prea târziu pentru victima sa. Bătaia a fost atât de cruntă, încât victima a murit din cauza rănilor, potrivit publicației origo.hu.

Parchetul l-a acuzat pe român de vătămare cauzatoare de moarte. Instanța maghiară l-a condamnat pe român la 7 ani de închisoare și l-a expulzat din Ungaria pentru 10 ani. Hotărârea nu a fost definitivă și a fost atacată cu recurs. Procurorii Parchetului General Seghedin recomandă instanței de fond menținerea hotărârii în primă instanță. Aceștia pot lua o decizie finală în caz la Comisia de judecată din Szeged.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel