Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați. Un alt focar de infecție îngenunchează sistemul medical din România
WhatsApp
La Spitalul Foișor din Capitală, s-au descoperit germeni multirezistenți, inclusiv la pacienții cu COVID-19, iar reprezentanții spitalului au decis evacuarea Secției de Terapie Intensivă. Medicii sunt îngrijorați că paturile de la ATI sunt libere, deși sunt bolnavi care au nevoie de îngrijiri medicale intensive.

”A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, a precizat conducerea Spitalului Foișor, notează Hotnews.

Nu este prima dată când pacienții Spitalului Foișor au fost evacuați. În luna aprilie a anului curent, Raed Arafat a anunțat că unitatea spitalicească va deveni spital suport COVID.

Cei mai mulți dintre pacienți erau din afara Bucureștiului și au fost trimiși acasă sau mutați în alt spital. Această măsură se aplică și acum. Reprezentanții Spitalului Foișor spun că pacienții cu forme de Covid au fost deja recuperați și externați

Conducerea Spitalului Foișor a transmis, încă de la începutul pandemiei, că unitatea medicală nu poate trata pacienții cu Covid, deoarece instalația de oxigen „nu face față”.

Infecțiile cu germeni multirezistenți, cunoscute și sub numele de infecții nosocomiale, sunt extrem de periculoase pentru organismul uman. În unele cazuri, infecția poate fi fatală.

La acest moment, reprezentanții Spitalului iau măsuri de igienizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel