Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oslo este pe cale să devină prima capitală din lume cu un sistem de transport public complet electric
WhatsApp
Oslo este pe cale să devină prima capitală din lume cu un sistem de transport public complet electric, obiectivul fiind stabilit pentru sfârșitul anului 2023, ca parte a obiectivului său de a deveni primul oraș din lume fără emisii până în 2030.
Oslo este pe cale să devină prima capitală din lume cu un sistem de transport public complet electric / Foto: Unsplash

Această inițiativă în domeniul transporturilor presupune înlocuirea autobuzelor diesel cu 450 de autobuze electrice, în cadrul unui program de 500 de milioane de coroane (47 de milioane de dolari), despre care Sirin Stav, viceprimarul responsabil cu mediul și transporturile, a declarat că va permite orașului să economisească bani pe termen lung.

"Întreținerea este mai ieftină, este mai ieftin și pentru operatorii de autobuze electrice", a declarat ea. "Per total, este o situație în care toți câștigă."

 

Viceprimarul responsabil cu mediul și transporturile încurajează și alte orașe să urmeze exemplul Oslo

 

Ea încurajează și alte orașe să urmeze exemplul Oslo - orașul de 700.000 de locuitori a electrificat deja majoritatea feriboturilor care navighează pe fiordul pe care se află - și notează că, în cadrul ultimei sale licitații, autobuzele electrice au fost cu 5% mai ieftine decât echivalentele diesel.

Măsura luată de Oslo are loc în contextul în care marile orașe din întreaga lume încearcă să reducă poluarea aerului și în timp ce guvernele și activiștii finalizează pregătirile pentru summitul COP27 al ONU privind clima, care va avea loc luna viitoare în Egipt.

 

Introducerea autobuzelor a marcat un important pas pentru Oslo

 

Ingvild Roerholt, consilier pe probleme de transport la ZERO, un grup de mediu norvegian, a declarat că introducerea autobuzelor a marcat un important pas înainte pentru oraș.

"Cu toate acestea, este important ca Oslo să se asigure în continuare că există transparență în ceea ce privește cantitatea de emisii asociate cu producția acestor autobuze și vehicule", a adăugat Ingvild Roerholt, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel