Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban, anunț pentru românii care vin din țări afectate de Covid-19: „Probabil vom solicita test negativ de coronavirus”
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul analizează posibilitatea de a modifica unele restricții care îi vizează pe cetățenii români care vin din țări afectate de pandemia de Covid-19.

Mai exact, șeful Guvernului a spus că, în funcție de evoluțiile cazurilor de  infectare cu noul coronavirus în țările respective, România ar putea elimina perioada obligatorie de carantinare de 14 zile, solicitând, în schimb, un test negativ de coronavirus cetăţenilor care vin din state cu număr ridicat de infectări.

O decizie finală în acest sens ar putea fi luată în cursul acestei săptămâni.

„Analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile, în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a spus Ludovic Orban.

 

Cele mai afectate țări de Covid-19 în Europa

 

Sunt tot mai multe infectări cu coronavirus în majoritatea ţărilor europene, informează Știrile PRO TV. Mai mult de jumătate dintre acestea au înregistrat o creştere de peste 10 la sută în ultimele două săptămâni

Franţa a înregistrat circa 13.500 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un număr echivalent cu cel înregistrat în ajun, dar rata de pozitivare a crescut, pentru prima dată în ultimele zece zile, potrivit datelor publicate sâmbătă de Direcţia de sănătate publică.

De asemenea, Ungaria a atins, pentru prima dată, pragul de 1.000 de infectări cu COVID-19 în 24 de ore.

De la o săptămână la alta, numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în Anglia, se dublează. Vineri au fost confirmate peste 4.300 de teste pozitive, un record zilnic, de la începutul lunii mai şi până acum.

În Spania, măsuri pentru limitarea deplasărilor şi a adunărilor publice intră în vigoare, de luni, şi în anumite părţi ale regiunii Madrid, mai ales în cartiere populare de la marginea capitalei.

860.000 de oameni, în total, sunt afectaţi de aceste noi restricţii, adică 13 la sută din populaţia de 6,6 milioane a regiunii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel