Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Operaţiunea Web Thunder: Vameşii bulgari au descoperit circa 200 de colete poştale cu droguri plasate prin Darknet
WhatsApp
120.000 de tablete de diverse substanţe psihotrope şi 40 de kilograme de khat (plantă narcotică, n.r.) au fost descoperite de vameşii bulgari în aproape 200 de colete poştale.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unei operaţiuni specializate împotriva traficului de droguri prin intermediul Darknet şi Web Thunder, efectuată de vameşii de la Departamentul pentru Combaterea Traficului de Droguri, Direcţia Teritorială a Vămilor Sofia, împreună cu Agenţia pentru Controlul Drogurilor din SUA (DEA), sub conducerea Procuraturii Sofia.

Vameşii bulgari au descoperit circa 200 de colete poştale cu droguri plasate prin Darknet

 

Funcţionarii vamali au efectuat numeroase acţiuni de căutare, în urma cărora au depistat şi au împiedicat trimiterea către diverse destinaţii din străinătate a 198 de colete.

Conţinutul transporturilor - cantităţi mici de tablete sau substanţe stupefiante - a fost negociat prin intermediul platformelor Darknet, iar coletele au fost pregătite în depozite şi trimise prin servicii obişnuite din Bulgaria către destinatarii acestora - clienţi finali din SUA, Europa şi Australia.

Investigaţiile demarate în acest caz continuă, fiind efectuate numeroase percheziţii în locuinţe, birouri şi depozite de pe teritoriul Sofiei şi în regiunea Loveci. O persoană a fost pusă sub acuzare pentru tentativă de contrabandă calificată cu substanţe stupefiante, potrivit Rador.

 

Transfer bancar, în sumă de aproape 890.000 de dolari, către Ambasada Rusiei, blocat de Bulgaria

 

Bulgaria a blocat un transfer bancar în sumă de aproape 890.000 de dolari către Ambasada Rusiei, pe fondul sancţiunilor UE, a declarat miercuri ministrul de finanţe, Assen Vassilev

Decizia Bulgariei vine la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de membri ai personalului diplomatic rus din ţară.

"Este vorba despre un transfer bancar către Ambasada Rusiei, care intră direct sub incidenţa sancţiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare îngheţate", a declarat Vassilev,potrivit Rador, care citează Reuters.

Assen Vassilev a spus că Ambasada Rusiei a cerut o derogare deoarece fondurile erau necesare pentru plata salariilor personalului. Oficialul a spus că guvernul bulgar poartă în prezent discuţii cu Bruxelles-ul privind renunţarea la sancţiuni sau pentru a permite transferul.

Bulgaria, stat membru al UE şi NATO, cândva un aliat apropiat al Rusiei, a fost marcată de tensiuni diplomatice după ce premierul în funcţie, Kiril Petkov, a anunţat expulzarea a 70 de membri ai personalului diplomatic rus din motive de spionaj.

Moscova a spus că va riposta, iar ambasadorul Rusiei la Sofia a anunţat că va cere Guvernului rus să închidă Ambasada. UE şi alte ţări occidentale au impus Rusiei sancţiuni economice drastice din cauza invaziei în Ucraina. 

Ministrul demisionar al finanţelor din Bulgaria neagă informația

 

Ministrul demisionar al finanţelor din Bulgaria, Asen Vasilev, a infirmat declaraţia preşedintelui grupului parlamentar al partidului "Există un Astfel de Popor", Toşko Iordanov, potrivit căreia conturile Ambasadei Rusiei în Bulgaria au fost îngheţate.

"Există un transfer către Ambasada Rusiei, care intră direct sub sancţiunile Comisiei Europene. Ambasada Rusiei a solicitat o derogare, adică Bulgaria să anuleze sancţiunile pentru acest transfer, iar în privinţa acestei derogări, ne consultăm cu Comisia Europeană. Când primim de acolo o poziţie, dacă trebuie să ridicăm sancţiunile pentru acest transfer special... Ei (Ambasada Rusiei în Bulgaria - n.r.) susţin că transferul este pentru salarii în valoare de 890.000 de dolari", a explicat Vasilev.

Anterior, preşedintele Grupului parlamentar al partidului "Există un Astfel de Popor" (ITN), Toşko Iordanov, a declarat că Ministerul Finanţelor de la Sofia a blocat banii Ambasadei Rusiei. Iordanov a adăugat că acest lucru va aduce pierderi şi companiilor bulgare care operează pe piaţa rusă.

Preşedintele grupului parlamentar al ITN şi-a exprimat indignarea legată de faptul că pasul nu numai că a fost făcut în secret, ci şi fără a se lua în considerare care ar putea fi acţiunea reciprocă a autorităţilor ruse.

"Şi Bulgaria are o ambasadă în Rusia, iar relaţiile diplomatice nu au fost încă întrerupte", a avertizat Iordanov. Deputatul nu a dezvăluit de unde a obţinut astfel de informaţii, având în vedere că acestea nu au fost comunicate de Guvernul bulgar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel