Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Om de afaceri român arestat în Spania: bărbatul făcea trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă
WhatsApp
Poliția Națională din Spania a arestat un om de afaceri român sub acuzația de trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă. Acesta exploata compatrioți și lucrători ilegali din mediul rural, promițându-le oportunități false de muncă și locuințe decente.
Poliști spanioli în acțiune (Sursa foto: Freepik)

Omul de afaceri își recruta victimele din România, majoritatea compatrioți aflați în dificultate, promițându-le locuri de muncă bine plătite și condiții de trai adecvate pentru a scăpa de precaritatea economică din țara natală, conform presei străine.

Odată ajunși în Spania, victimele se confruntau cu o realitate crudă: datorii enorme pentru transport și alte servicii, care creșteau continuu și nu erau niciodată achitate. În plus, acesta controla zona într-un mod despotic, impunându-și voința asupra tuturor și asigurându-se că niciun străin nu putea lucra în regiune fără acordul său.

 

Condiții de muncă și de viață

 

Victimele erau obligate să lucreze în condiții extrem de abuzive, asemănătoare sclaviei. Ziua de muncă depășea 13 ore, iar lucrul se desfășura fără pauze sau zile libere.

Muncitorii nu aveau contracte legale de muncă și nu primeau salariu, veniturile lor fiind folosite pentru a acoperi datoriile impuse de angajator. Condițiile de trai erau deplorabile: copiii dormeau în paturi comune, iar adulții erau forțați să doarmă pe podea, în spații insalubre și supraaglomerate.

 

Anchetă și arestare

 

Ancheta a fost demarată în octombrie anul trecut, după ce un clan familial românesc a fost găsit într-o situație deosebit de vulnerabilă, încercând să scape de exploatatorul lor. În urma acestei descoperiri, a fost identificat un al doilea clan aflat în condiții similare și alți muncitori fără acte legale, exploatați de același angajator.

Autoritățile au reușit să documenteze amploarea rețelei de exploatare și să strângă dovezi suficiente pentru a interveni. Angajatorul a fost arestat în cadrul unei operațiuni coordonate de Unitatea de combatere a rețelelor de imigrație ilegală și a falsificării documentelor din cadrul Poliției Naționale. El este acuzat de multiple infracțiuni, inclusiv trafic de persoane, exploatarea prin muncă și încălcarea legislației muncii.

Autoritățile spaniole continuă ancheta pentru a identifica toate victimele și a oferi sprijinul necesar pentru reintegrarea lor în societate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel