Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Zeci de români, abandonați într-un parc după ce li s-a promis un loc de muncă: „O situație foarte gravă și inumană”
WhatsApp
23 de români au fost găsiți, azi-noapte, într-un parc din s-Heerenberg, provincia Gelderland, Olanda.
Olanda. Zeci de români, abandonați într-un parc după ce li s-a promis un loc de muncă: „O situație foarte gravă și inumană”

Poliția i-a luat la întrebări pe românii din parc, iar aceștia au spus că, în coordonare cu o agenție de ocupare a forței de muncă din 's-Heerenberg, au venit cu aproximativ 200 de persoane. Însă, la fața locului s-a dovedit că agenția a putut oferi locuri de muncă doar pentru 100 de persoane. Restul au fost trimiși acasă, potrivit românilor. Ei erau echipați cu genți, valize, pături și rucsaci.

23 dintre cei 100 de români au rămas la poligonul industrial din 's-Heerenberg.

„Este o situație foarte gravă și inumană”, a spus primarul Peter de Baat. „Sunt șocat. Acest lucru nu este acceptabil. Voi contacta ambasada României în legătură cu acest lucru. Scopul meu este să-mi unesc forțele pentru a combate astfel de situații”.

 

„Trei autobuze au venit la noi”

 

Primarul va investiga, de asemenea, dacă sunt posibile acțiuni în justiție împotriva agenției de ocupare a forței de muncă. Românii au fost cazați într-un loc pentru migranți, iar costurile vor fi recuperate la la agenția respectivă care i-a lăsat pe drumuri.

Românii lăsați pe drumuri, îmbarcați în trei microbuze, și-au încercat norocul și la o agenție de ocupare a forței de muncă din sectorul abatoarelor. 

„Dintr-o dată, trei autobuze au venit la noi”, spune un reprezentat al agenției, Wim Dassen. Potrivit acestuia, românii au vrut să lucreze și să stea undeva împreună. 

 

„Am încercat să-i ajutăm”

 

„Dar nu cunoșteam șoferul sau oamenii. Lucrăm doar cu șoferi certificați și angajăm doar atunci când știm cine va veni și când. Cu toate acestea, am încercat să-i ajutăm. Până la ora 23:00 am sunat la tot felul de companii cu care cooperăm pentru a întreba dacă au adăpost și muncă pentru acești români. Dar nu există case în care să poți pune doar 23 de persoane. Și, de asemenea, nu există nicăieri de lucru pentru atât de mulți oameni o dată. Am făcut tot posibilul”, a mai spus reprezentantul agenției.

Românii au fost însoțiți de polițiști pe jos, aseară, de la parc la un hotel de pe Molenstraat, în centrul orașului 's-Heerenberg. Municipalitatea din Montferland aranjase cazare, dar doar pentru o noapte.

„Acești români trebuie acum să se descurce singuri să se întoarcă în țara lor”, spune o purtătoare de cuvânt a municipalității, potrivit gelderlander.nl.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel