Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Ucigaşi plătiţi, condamnare exemplară după asasinarea unui avocat
WhatsApp
Judecătorii olandezi au condamnat luni doi bărbaţi găsiţi vinovaţi de uciderea, în 2019, a avocatului Derk Wiersum într-un caz legat de trafic de droguri care a intrat în atenţia jurnalistului de investigaţii Peter De Vries, la rândul său asasinat în iulie acest an, transmite Reuters.
Italia. Escrocherie cu venitul de cetățenie: deține nouă mașini, dar nu le declară în cerere. Româncă urmărită penal

Cei doi acuzaţi, despre care judecătorii afirmă că au acţionat ca ucigaşi plătiţi, au fost condamnaţi la 30 de ani de închisoare ţinând cont că asasinarea unei persoane ''aflate în serviciul statului de drept'' a şocat societatea olandeză.

Cazul nu s-a concentrat pe cine a comandat asasinatul, au precizat judecătorii.

Avocatul Derk Wiersum lucra pentru suspectul Nabil B., devenit martor de stat, într-un caz împotriva presupusului baron al drogurilor Ridouan Taghi. În prezent, Taghi este judecat pentru trafic de droguri şi omucidere. În februarie el a declarat în faţa judecătorilor că respinge acuzaţiile şi că ''nu are nicio legătură cu crime sau cu organizaţii infracţionale''.

După decesul lui Wiersum, reporterul Peter De Vries a îndeplinit rolul de consilier, dar nu oficial de avocat, pentru Nabil B. atunci când acesta a depus mărturie contra lui Ridouan Taghi şi a presupuşilor săi complici. Peter De Vries era un cunoscut reporter pe probleme de criminalistică din Ţările de Jos şi deseori apărea ca apărător al victimelor sau martorilor la procese.

 

Taghi a negat informaţia potrivit căreia ameninţase că îl va ucide pe De Vries



În 2019, Taghi a negat informaţia potrivit căreia ameninţase că îl va ucide pe De Vries.

Jurnalistul specializat în cazuri penale Peter De Vries a fost împuşcat pe 6 iulie după ce a ieşit dintr-un studio de televiziune din Amsterdam unde participase la un talk-show în calitate de invitat.

Câteva ore mai târziu, pe baza declaraţiilor unor martori şi a înregistrărilor de pe camerele de supraveghere video, doi bărbaţi au fost arestaţi pe o autostradă la 60 de kilometri de Amsterdam. Ei au fost identificaţi ca fiind Kamil E., un cetăţean polonez de 35 de ani care trăieşte în sud-estul Ţărilor de Jos, şi Delano G., un tânăr de 21 de ani din Rotterdam. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel