Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Româncă damă de companie, disperată după ce pandemia a împiedicat-o sa mai lucreze: „N-am nici bani de mâncare”
WhatsApp
Cati, o româncă damă de companie în Olanda, e disperată: „N-am un euro să-mi iau de mâncare ceva!”. Tânăra de 27 de ani așteaptă încă ajutorul financiar promis de autorități, după ce pandemia de coronavirus a împiedicat-o sa mai lucreze.
Sursa foto: captură tubantia.nl

O tânără româncă angajată damă de companie într-un club de noapte din Enschede nu a mai lucrat de la începutul pandemiei de coronavirus și a rămas fără vreun ban. Se plânge că nici de mâncare nu are, nici de chirie.

Lucrătoarele din industria sexuală ar trebui să primească prestații de ajutor social retroactiv, potrivit consiliului municipal din Enschede. Marți seara s-a adoptat o moțiune în acest sens. Cati, care are 27 de ani, încă își așteaptă banii.

 

Prostituatele, incluse în sistemul de asistență socială

 

Autoritățile au stipulat în hotărârea Consiliului ca prostituatele să fie incluse în sistemul de asistență socială, cu efect retroactiv de la jumătatea lunii martie. Cati nu a văzut niciun ban. Ea locuiește în Enschede de cinci ani, lucrează și plătește impozit: „Chiar nu am nimic, deloc. Literalmente, niciun euro pentru a plăti chiria și nici o monedă pentru a cumpăra mâncare”, a spus ea, potrivit Observator.

„Mi-au spus că voi primi banii repede. Săptămâni întregi am fost trimisă la un ghișeu. Le-am dat toate actele pe care le-au cerut, dar nu am primit nimic. M-am săturat”, spune românca, angajată la clubul de noapte Casanova.

 

„Mă simt prinsă, mă simt captivă”

 

„Este o situație jenantă. Stau toată ziua în camera mea și nu pot merge nicăieri. Mă simt prinsă, mă simt captivă. Chiar și întoarcerea în România iese din discuție, deoarece biletele de autobuz au devenit prohibitive. În plus, va trebui să stau în carantină cu întreaga familie”, mai spune fata.

Deocamdată ea a fost ajutată de clubul unde e angajată și unde, de vineri va începe să lucreze din nou, teoretic.

Cati nu are nicio proprietate, nici economii, în ciuda faptului că reușea să câștige între 2000 și 4000 de euro net lunar: „Nu duc o viață roz! Am început să fac această meserie doar pentru bani, susțin cinci membri ai familiei din România. Se bazează pe mine”.

Povestea ei este dureroasă: „Am fost o fată care și-a pierdut mama, bolnavă de cancer când aveam 17 ani. După aceea viața mea s-a schimbat complet. Tot viitorul meu, toate deciziile mele. Am visat să devin însoțitor de zbor, acum sunt un alt tip de însoțitor. Toate fetele au povești de viață dureroase, au vieți grele”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel