Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Proteste de amploare ale fermierilor. 30% dintre ferme urmează să fie închise în urma noilor reglementări de mediu
WhatsApp
Reprezentanţi ai fermierilor olandezi care au protestat împotriva noilor reglementări de mediu ale guvernului au discutat cu premierul Mark Rutte şi liderii guvernului pentru prima dată vineri, în oraşul Utrecht, relatează DPA. 

Guvernul trebuie să le facă concesii fermierilor, iar acestea vor trebui să fie "mai mult decât simple gesturi", a declarat şeful organizaţiei fermierilor LTO, Sjaak van der Tak, pentru postul naţional de televiziune NOS.

Unsprezece organizaţii de fermieri participă la discuţii, care au loc într-un loc secret, de teama că pot exista proteste violente. Cele mai radicale două organizaţii au respins invitaţia de a participa.

Guvernul de coaliţie a insistat că obiectivele sale în materie de menţinere a reducerii emisiilor de compuşi de azot vor fi menţinute. Principalele surse sunt, printre altele, oxizii de azot emişi în timpul combustiei şi amoniacul rezultat din creşterea vitelor.

Timp de mai multe săptămâni, fermierii s-au angajat în proteste ocazional violente împotriva planurilor guvernului de a reduce efectivele din sectorul zootehnic în apropierea siturilor de conservare a naturii pentru a aplica un verdict al instanţei.

Potrivit calculelor guvernului, asta ar putea însemna sfârşitul pentru circa 30% din fermele zootehnice. Fermierii cer să existe o perspectivă clară pentru activităţile lor.

Cele mai mari organizaţii au respins iniţial discuţiile cu guvernul, dar Mark Rutte a convins LTO, cea mai importantă de dintre ele, să se angajeze în dialog.

Protestele au inclus blocarea autostrăzilor, deversarea de deşeuri, inclusiv azbest, şi incendierea de baloţi de fân de-a lungul drumurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel