Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. O bandă de hoți, în frunte cu un român, a furat 100 de porumbei extrem de valoroși: „Impactul emoțional este uriaș“
WhatsApp
Aproximativ o sută de porumbei voiajori, foarte scumpi, au fost furați dintr-o fermă din Steggerda, Friesland - Olanda. Printre suspecți se numără și un român.  

Cei doi frați au fost jefuiți duminică seara, de cei mai buni și mai valoroși porumbei călători. Astfel că, dimineața, frații au găsit podul în care erau porumbeii aproape gol. Au mai rămas doar opt dintre ei.

„Chiar au luat cât de mulți au putut", a spus unul dintre frați. Acesta a adăugat că se teme pentru ei și pentru celelalte păsări rămase.

Cei doi frați au găsit urme umede pe podeaua de obicei uscată, iar acest lucru a trezit suspiciuni. Astfel, cei doi au constatat că din curtea din spatele fermei situată la periferia orașului Steggerda, aproximativ o sută de porumbei călători au fost furați în noaptea de duminică spre luni.

Printre porumbeii furați se afla și Luna, premiat cel mai bun yearling din Olanda. Acesta era un "porumbel super-rapid", unul care era aproape întotdeauna primul care ajungea acasă în Steggerda, după un zbor de 500 de kilometri.

Termenul de Yearling (n.r. nu se refera neapărat la porumbei) desemnează o pasăre sau un animal de un an sau care este în al doilea an de viață. După doi ani ating de fapt maturitatea.

 

 

Luna, selectată la Olimpiada pentru porumbei, găzduită în România

 

Astfel, hoții au furat exemplare care au rezultat prin încrucișarea celor mai bune gene din Belgia și Olanda, iar Luna, în vârstă de un an, datorită performanțelor sale, a fost deja selectată pentru a participa la Olimpiada pentru porumbei, olimpiadă, care va avea loc anul viitor în România. Dar acum frații nu știu unde este Luna, și asta pentru că ferma celor doi este o scenă a infracțiunii.

Imaginile vagi ale camerei de luat vederi arată un Audi A6 break cu număr de înmatriculare alb, probabil din Europa de Est, și trei ocupanți de sex masculin. Cei doi frați cred că ar putea fi vorba despre un polonez, un lituanian și un român. 

Astfel de porumbei sunt extrem de valoroși, motiv pentru care sunt frecvent scoși la licitație. Astfel, porumbeii de curse devin din ce în ce mai des victime. Anul trecut, 24 de păsări valoroase au fost furate în provincia Noord-Brabant.

Cu toate acestea, pentru cei doi frați, pierderile financiare și - mai ales - impactul emoțional, sunt uriașe. Potrivit acestora, este posibil ca un porumbel ca Luna, să nu mai existe prea curând, scrie volkskrant.nl.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel